Π. Νικολάου: Οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται από άτομα που έχουν όραμα

Υγιείς επιχειρήσεις σημαίνει υγιής οικονομία και κατά συνέπεια σημαίνει ανάπτυξη και απασχόληση. Όλα αυτά σημαίνουν αισιοδοξία για το μέλλον. Αυτό ανέφερε ο Πανίκος Νικολάου, Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου μιλώντας ενώπιον του 3ου Business Leader Summit που διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου και έχει πλέον καταστεί θεσμός, αποτελώντας παράλληλα το σημαντικότερο γεγονός για τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα της Κύπρου.

Μιλώντας ενώπιον κατάμεστης αίθουσας στο Φιλοξένια την Τετάρτη 3 Απριλίου, όπου παρευρέθηκαν διευθυντικά στελέχη και η αφρόκρεμα του κυπριακού επιχειρείν, ο Πανίκος Νικολάου υπογράμμισε πως ως διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με κύπριους επιχειρηματίες. «Ακούω τα προβλήματα τους και τις ανησυχίες τους. Λαμβάνω τα μηνύματα, χαίρομαι με τις επιτυχίες τους και προσπαθώ πάντοτε μέσα στα πλαίσια του δυνατού να βοηθώ να ανταπεξέλθουν τις δυσκολίες τους».

Διαβάστε ακόμα: Nicosia Mall: Οι υποψήφιοι αγοραστές από την Κύπρο

Ο κ. Νικολάου μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την προσωπική του εμπειρία με τους επιχειρηματίες της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας τους ως αυτοδημιούργητους, καλούς συνεργάτες και έτοιμους να συνεργαστούν για το κοινό συμφέρον. «Ανέκαθεν ο Κύπριος επιχειρηματίας διέθετε επιχειρηματικό μυαλό. Το δαιμόνιο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Αγαπά τις επιχειρήσεις και έχει πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού του να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση».

Σημείωσε πως οι μεγάλες επιχειρήσεις εξαρτώνται από ανθρώπους που έχουν όραμα, έχουν πάθος γι αυτό που κάνουν, μαθαίνουν από τα λάθη τους, στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Κακές πρακτικές του παρελθόντος όπου οι τράπεζες θεωρούνταν αυτόματες τραπεζικές μηχανές και όταν κάποιος επιχειρηματίες είχε έλλειψη ρευστότητας, έχουν παρέλθει. Προσαρμόζονται εύκολα στην αλλαγή. «Πέρσι είχα πει τα πάντα ρει. Κοιτάζοντας πίσω, έχουν γίνει μέσα σε ένα χρόνο τόσα πολλά που το αποδεικνύει. Πέρσι ο Συνεργατισμός ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο, σήμερα δεν υπάρχει».

Διαβάστε ακόμα: Οι κατοικίες που βγαίνουν στο σφυρί τον Απρίλιο


Ο κ. Νικολάου δανείστηκε πέντε συμβουλές από τον Warren Buffet οι οποίες όπως είπε παραμένουν διαχρονικές και είναι επίκαιρες:

  1. Never depend on single income
  2. Make investments to make second source of income
  3. If you buy things you do not need, soon you will have to sell things you need
  4. Do not save what is left after spending, but spend what is left after saving
  5. Do not test the depth of a river with both your feet while taking risk
 
«Προσπαθήστε λοιπόν να έχετε ένα διαχειρίσιμο χρέος σε σχέση με το εισόδημα σας, ώστε να μπορείτε να το εξυπηρετείτε ακόμη και σε δύσκολες εποχές. Να έχετε διασπορά εισοδημάτων».

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων