Ιωάννου: Άδικη η χαριστική βολή €817 εκατ. του SSM στη ΣΚΤ

InBusinessNews  06/09/2018 07:26
Ιωάννου: Άδικη η χαριστική βολή €817 εκατ. του SSM στη ΣΚΤ

Ιωάννου: Άδικη η χαριστική βολή €817 εκατ. του SSM στη ΣΚΤ

InBusinessNews  06/09/2018 07:26

Η περίοδος του Συνεργατισμού προ του 2013 τέθηκε σήμερα στο μικροσκόπιο της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευση του Συνεργατικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, με την κατάθεση τριών πρώην μελών της Επιτροπείας εκείνης της περιόδου.  

RELATED ARTICLES

Η κατάθεση που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν αυτή του Δημήτρη Σταύρου (πρώην Γραμματέα της ΣΠΕ Στροβόλου), ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπείας από το 2001 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου του 2011, περίοδο κατά την οποία υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις ατασθαλιών από ΣΠΙ. 
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του κ. Σταύρου και άλλων 8 φυσικών και νομικών προσώπων εκκρεμεί ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για δάνεια του Συνεργατισμού συνολικού ύψους €3.588.063,00.

Επίσης, ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσαν ο Γιώργος Μαρίνου, Πρώην Μέλος της Επιτροπείας της ΣΚΤ (2001 - 7.11.2013) και ο Νέαρχος Ιωάννου, πρώην Μέλος της Επιτροπείας από το 2008 μέχρι και τις 7.11.2013.

Το InBusinessNews θα μεταδίδει και σήμερα λεπτό προς λεπτό τα όσα κατατίθενται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.


Υπενθυμίζεται ότι κατά τις προηγούμενες συνεδρίες κατέθεσε σειρά πρώην μελών της Επιτροπείας της ΣΚΤ, πριν αλλά κυρίως μετά την 2013 εποχή. Σε γενικές γραμμές, στο πλαίσιο των καταθέσεων αφέθηκαν αιχμές:

Α. Για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός SSM, o οποίος φέρεται να πίεζε προς την κατεύθυνση του deal με την Ελληνική.

Β. Εναντίον στελεχών της ΣΚΤ, τα οποία, κατά την άποψη τους, δεν είχαν τις κατάλληλες γνώσεις και συμπεριφέρονταν με ανορθόδοξες μεθόδους και πρακτικές, έχοντας ως ασφάλεια πολιτικές πλάτες.

Γ. Κάποιοι υποστήριξαν ότι για την κατάληξη του Συνεργατισμού οφείλεται ξεκάθαρα η αλόγιστη παραχώρηση δανείων, πριν από το 2013, με μοναδική εξασφάλιση την υποθήκη και χωρίς να εξετάζεται η δυνατότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει τις δόσεις του.

Διαβάστε ακόμα: Μ. Μιχαήλ: Μεγάλες προοπτικές για regional headquartering center

Διαβάστε ακόμα: Marr Tower: Εξασφάλισε άδεια οικοδομής και προχωρά εντατικά

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας