NETinfoPAY: Στην τελική ευθεία το ηλεκτρονικό πορτοφόλι

Την άδεια λειτουργίας Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος (EMI licence) από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου εξασφάλισε η NETinfoPAY. Η θυγατρική εταιρεία της NETinfo Plc ετοιμάζεται να λανσάρει σύντομα στην κυπριακή αγορά το ηλεκτρονικό πορτοφόλι NETinfoPAY.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εν λόγω άδεια της ΚΤΚ για την παροχή στην Κύπρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω κινητής τηλεφωνίας, όπου οι καταναλωτές και οι έμποροι θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν και να δέχονται πληρωμές αντίστοιχα από τον ηλεκτρονικό τους λογαριασμό.

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι NETinfoPAY, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί εντός των επόμενων μηνών, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο διεξαγωγής καθημερινών πληρωμών με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τις κάρτες και τα μετρητά.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Καδής: Αγροτική στρατηγική με έμφαση στην ποιότητα
 

Οφέλη για καταναλωτές και επιχειρήσεις
Οι καταναλωτές θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή, η οποία είναι συμβατή με IOS και Android, από το Play Store ή το Apple store. Αφού δημιουργήσουν τον λογαριασμό τους, σε μόνο μερικά λεπτά θα είναι σε θέση να διεξάγουν πληρωμές, να μεταφέρουν χρήματα σε φίλους, καθώς και να βλέπουν το ιστορικό των συναλλαγών τους.

Εκτός από τους καταναλωτές, κερδισμένες αναμένεται να βγουν και οι επιχειρήσεις που θα δέχονται τις πληρωμές μέσω NETinfoPAY, μιας και θα επωφελούνται από το εξαιρετικά χαμηλό κόστος συναλλαγών. 

Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα επιβράβευσης των πελατών τους, με βαθμούς και κουπόνια τα οποία θα μπορούν να εξαργυρώνονται από τους πελάτες τους σε μελλοντικές αγορές στα καταστήματά τους. 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη και στα ενυπόθηκα ακίνητα η Λεμεσός
 

Νέες μετοχές και στρατηγικές συνεργασίες
Για σκοπούς επέκτασής της και για προσέλκυση στρατηγικών συνεργασιών, η NETinfo Plc, εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑΚ, ανακοίνωσε, στις 12 Ιουνίου του 2018, ότι στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της στις 30 Μαΐου του 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο προχώρησε στην έκδοση και εισαγωγή στο ΧΑΚ μέχρι 1,700,000 νέων μετοχών προς €0,91 τη μετοχή.

Οι όροι της έκδοσης, για την οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εξουσιοδότηση του ΔΣ όπως διαθέσει τις νέες μετοχές κατά την απόλυτη κρίση του σε στρατηγικό ή/και στρατηγικούς επενδυτές.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου