NETinfoPAY: Μετατρέπει το κινητό σε πορτοφόλι

Μια καινοτόμα υπηρεσία εισάγει σύντομα στην αγορά η κυπριακή εταιρεία NETinfo, προσφέροντας τη δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μέσω της εφαρμογής NETinfoPAY οι χρήστες θα μπορούν πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους συναλλαγές, μετατρέποντας το κινητό τους σε πορτοφόλι. 

Επίσημο και ολοκληρωμένο λανσάρισμα της υπηρεσίας αναμένεται εντός του 2018, ενώ η χρήση του application θα παρουσιαστεί στο 1st Cyprus FinTech Expo.

Τα ειδικά μηχανήματα θα εγκατασταθούν, μεταξύ άλλων, σε διάφορα καταστήματα, υπεραγορές, όπως επίσης και χώρους εστίασης.

Κατεβάζοντας το application, κάποιος δημιουργεί ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ανεξάρτητο από οποιαδήποτε τράπεζα. Το ηλεκτρονικό αυτό πορτοφόλι υπάγεται στην NETinfoPAY, η οποία έχει εξασφαλίσει άδεια ηλεκτρονικού χρήματος από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι μπορεί να πιστώνεται από οποιοδήποτε προσωπικό λογαριασμό του χρήστη ή σε επιλεγμένα σημεία που θα ανακοινωθούν στο σύντομο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: Υπερμεγέθης παραμένει ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο

Χωρίς μετρητά, χωρίς κάρτες
Το ψηφιακό πορτοφόλι προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμών για αγαθά και υπηρεσίες, χωρίς μετρητά, επιταγές ή πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες. Η εφαρμογή για πληρωμές είναι συμβατή με smartphone Apple και Android.

Μετά το κατέβασμα της εφαρμογής και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, οι χρήστες δημιουργούν τον λογαριασμό τους και προσθέτουν τα στοιχεία για τη διεξαγωγή των πληρωμών τους.

Διαβάστε ακόμα: F. Kappler: Στενή η επιχειρηματική σχέση Volkswagen – P.M. Tseriotis

Μεταξύ άλλων, μπορούν να παρακολουθούν το ιστορικό των συναλλαγών τους, τα υπόλοιπά σας, να εκτελούν πληρωμές, αλλά και να μεταφέρουν χρήματα.

Τα προσωπικά στοιχεία, οι συναλλαγές και τα χρήματα των καταναλωτών παραμένουν ασφαλή, καθώς οι πληροφορίες κάθε λογαριασμού είναι κρυπτογραφημένες και ο λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με τη χρήση του κωδικού πρόσβασης/PIN.

Εξάλλου, εάν μία συσκευή κλαπεί ή χαθεί, τότε ο κάτοχός της μπορεί εύκολα να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του είτε από τον υπολογιστή του ή με ένα τηλεφώνημα.

Επιβράβευση από επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιβραβεύουν τους καταναλωτές για τις αγορές τους με βαθμούς και κουπόνια, τα οποία θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε μελλοντικές τους αγορές στις εν λόγω επιχειρήσεις, καθώς και να ενημερώνονται για ειδικές προσφορές.

Σύντομα οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σε θέση να κατεβάσουν την εφαρμογή, αποκτώντας πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας