60 οι αιτήσεις από κουρεμένα Ταμεία Προνοίας

Δεν ξεπερνούν τις 60 μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο από Ταμεία Προνοίας για αποζημίωση μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για αναπλήρωση μέρους των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα καταθέσεων σε Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου τον Μάρτιο του 2013. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των Ταμείων Προνοίας που είναι δικαιούχοι ανέρχεται γύρω στα 1.000.
 
Υπογραμμίζεται ότι η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει απευθείας στους δικαιούχους που είναι τα μέλη των Ταμείων Προνοίας, διαδικασία η οποίαν αναμένεται να γίνει μετά την υποβολή των ατομικών αιτήσεων πράγμα για το οποίο θα ενημερωθούν σύντομα οι δικαιούχοι καθώς βρίσκεται στα τελικά στάδια ολοκλήρωσης του το λογισμικό που ανέπτυξε προς αυτό το σκοπό το Γενικό Λογιστήριο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πληροφορικής. Η ανάπτυξη του εν λόγω λογισμικού κρίθηκε αναγκαία ώστε να γίνεται ταχύτερα η καταχώρηση και εξέταση των αιτήσεων, με γρήγορη και χωρίς χρονοτριβή υποβολή των αποζημιώσεων.

Διαβάστε ακόμα: Βλέπουν τους πύργους και όχι τη Λεμεσό 

Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει χρονική προθεσμία για υποβολής αιτήσεων από τις διαχειριστικές επιτροπές των ταμείων στο Γενικό Λογιστήριο.
 
Δικαιούχοι του Σχεδίου, είναι τα Μέλη των επηρεαζόμενων Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων του Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίοι ήταν Μέλη των Ταμείων αυτών κατά την 26η Μαρτίου 2013.

Διαβάστε ακόμα: ΥΠΟΙΚ: Οι κίνδυνοι για την κυπριακή Οικονομία

Το μέγιστο ποσοστό της αυξημένης κρατικής αναπλήρωσης δεν θα υπερβαίνει το 22,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων των Ταμείων στις δύο συστημικές Τράπεζες κατά την ημερομηνία της απομείωσης ούτως ώστε το συνολικό ποσό αναπλήρωσης να φτάνει μέχρι το 75% των καταθέσεων που αναλογούν στο κάθε μέλος. Η καταβολή της αυξημένης κρατικής αναπλήρωσης θα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη:

α. Το ύψος των καταθέσεων που δεν έχουν απομειωθεί ή/ και έχουν ήδη αναπληρωθεί από το κράτος (περιπτώσεις Ταμείων με καταθέσεις στη Πρώην Λαϊκή Τράπεζα) και το οποίο αντιστοιχεί στο 52,5% των καταθέσεων,

β. Τον καθορισμό ανώτατου ύψους αναπλήρωσης €100.000 ανά μέλος,

γ. Στις περιπτώσεις μελών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων του Ιδιωτικού Τομέα που αποχώρησαν από την εργασία τους κατά την περίοδο 26/3/2013-19/7/2017, το ανώτατο όριο της συνολικής αναπλήρωσης καθορίστηκε στις €250.000

δ. Το ποσό της αναπλήρωσης καταβάλλεται κατά την ηλικία συνταξιοδότησης του κάθε Μέλους του Ταμείου Προνοίας και Συντάξεων του Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με τον περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμου, ήτοι το 65ο έτος ηλικίας.

Δειτε Επισης

Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS