Bitcoin embassy από Hello Group στη Λεμεσό

Με τα κρυπτονομίσματα να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και την Κύπρο να διαθέτει σημαντική κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρείες εταιρίες πληροφορικής, ο Όμιλος Hello που εδρεύει στη Λεμεσό θεώρησε ως μια καλή ευκαιρία να ανοίξει την πρώτη «πρεσβεία» bitcoin στην Κύπρο η οποία αναμένεται να λειτουργήσει και επίσημα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου εγκαταστάθηκε και το πρώτο bitcoin ATM.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o διευθύνων σύμβουλος του Hello Group Khaled Slim ανέφερε πως ο στόχος του bitcoin embassy στη Λεμεσό θα είναι η δημιουργία κοινότητας όπου μπορεί να προσέρχεται όποιος επιθυμεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τα κρυπτονομίσματα γενικότερα ή το bitcoin ειδικότερα. Πρόσθεσε, ότι θα πραγματοποιούνται συνεδριάσεις με ανοικτές συζητήσεις για τα κρυπτονομίσματα, όπου δεν αποκλείεται να προσκληθούν εμπειρογνώμονες για να συμμετέχουν στις συζητήσεις. Γενικότερος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Slim είναι η ενημέρωση του κυπριακού κοινού για τα κρυπτονομίσματα.

Η ενημέρωση θα γίνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα. 
 
Διαβάστε ακόμα: Μ.& Ρ. Ανδρέου: Θαυμάζουν τον Ray Kroc

Η επιλογή της Κύπρου έγινε καθώς η έδρα του Hello Group που το άνοιγμα της πρεσβείας αποτελεί δική του πρωτοβουλία, βρίσκεται στην Λεμεσό, ενώ σύμφωνα με τον κ. Slim η επιλογή της Κύπρου συνέτεινε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Κύπρο και θα συμβάλει θετικά στις δραστηριότητες του Ομίλου στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως η Κύπρος διαθέτει μια αρκετά ισχυρή κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρείες πληροφορικής. «Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί ανάπτυξης ιστοσελίδων και σχεδιασμού ιστοσελίδων, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για κρυπτοσυχνότητες. Αξίζει να σημειώσουμε πως στην Λεμεσό πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο έκθεση για κρυπτονομίσματα όπου υπήρξε μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιείται η έκθεση IFX στη Λεμεσό που προσελκύει αρκετά άτομα από τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, έτσι η δημιουργία της πρεσβείας αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα για το νησί να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα κρυπτονομίσματα. Νομίζω πως δεν πρέπει η Κύπρος να παραμείνει πίσω σε αυτό τον τομέα».
 
Διαβάστε ακόμα: Μιχάλης Μιχαήλ ο νέος Πρόεδρος του CIPA

ΑΤΜ bitcoin
Υπογραμμίζεται πως στις 23-24 Νοεμβρίου εγκαταστάθηκε από τον Hello Group και το πρώτο ATM bitcoin στην Κύπρο και δεν λειτουργεί με τον συμβατικό τρόπο των ΑΤΜ των πιστωτικών ιδρυμάτων. 

Ο συνήθης τρόπος απόκτησης bitcoin είναι η αγορά μέσω διαδικτύου. Επειδή το bitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα, η αγορά γίνεται μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα.

Με το bitcoin ATM το κρυπτονόμισμα γίνεται εύκολα προσβάσιμο και στο κοινό της Κύπρου. Η αγορά bitcoin από το ATM γίνεται μέσω της εισαγωγής μετρητών στο μηχάνημα τα οποία μετατρέπονται αυτόματα σε bitcoin, στη βάση της ισχύουσας ανταλλακτικής ισοτιμίας και μετατρέπεται σε κωδικό ο οποίος σαρώνεται από το smartphone και το bitcoin ποσό αποστέλλεται στο εικονικό πορτοφόλι του χρήστη.
 
Διαβάστε ακόμα: Η Xinaris Home Collection μετακόμισε στη Στροβόλου

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP