FBME Bank: Παράνομος ο τερματισμός υπαλλήλων από τον Διαχειριστή

"Αυθαίρετη ενέργεια, η οποία αντιβαίνει τη νομοθεσία", χαρακτηρίζει η FBME Bank Limited Cyprus, την ενέργεια του Ειδικού Διαχειριστή της τράπεζας να αποστείλει επιστολές τερματισμού εργοδότησης προς 136 μέλη του προσωπικού της τράπεζας για "δήθεν περιορισμό των εξόδων και διασφάλιση των καταθέσεων".

Ο Ειδικός Διαχειριστής “δεν είναι ο εργοδότης του προσωπικού της FBME Bank Limited και δεν έχει την αρμοδιότητα να τερματίζει συμβόλαια εργοδότησης”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η FBME Bank, προσθέτοντας ότι “αυτή η παρανομία ενισχύεται από την άρνηση της πληρωμής των οφειλών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι”.

Αναφέρει επίσης ότι η ενέργεια του Διαχειριστή αφήνει το υποκατάστημα  με μειωμένο προσωπικόπου "όχι μόνο δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά, αλλά δεν έχει καν τη δυνατότητα να υλοποιήσει την παράνομη διάλυση την οποία επιδιώκει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ)”.

Ο λόγος, σύμφωνα με την FBME Bank, “είναι, φαινομενικά, η εξοικονόμηση δαπανών για να προστατευθούν οι καταθέτες”.

Προσθέτει ότι “αυτή τη στιγμή η τράπεζα έχει κεφάλαια και αποθέματα της τάξης των $162 εκ., πέραν των πόρων για την κάλυψη όλων των καταθέσεων, και οποιαδήποτε εξοικονόμηση θα αφαιρεθεί πρώτα από τα κεφάλαια αυτά”.

“Κατ’ επέκταση αυτή η υποτιθέμενη εξοικονόμηση δεν αποφέρει οποιαδήποτε οφέλη στους καταθέτες. Αντίθετα, η δυνατότητα της τράπεζας να συγκρατήσει τα αποθέματά της επηρεάζεται αρνητικά από την απόλυση του προσωπικού”, αναφέρει η Τράπεζα.

Επιπλέον, αναφέρει ότι ο Ειδικός Διαχειριστής προτίθεται επίσης να αποστείλει επιστολές στο σύνολο των καταθετών για να επιβεβαιώσουν –οι καταθέτες–  τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στην FBME Bank Limited Cyprus Branch.

“Από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του υποκαταστήματος από την ΚΤΚ, οι τραπεζικές λειτουργίες της έχουν τερματιστεί και συνεπώς οι πληροφορίες για τα υπόλοιπα λογαριασμών στο σύστημα δεν μπορούν βάσει του νόμου να επικαιροποιηθούν, γι’ αυτό και δεν έχουν εκδοθεί καταστάσεις λογαριασμών”, προσθέτει.

Στην ουσία, σύμφωνα με την FBME Bank, “το προτεινόμενο σχέδιο συνιστά την ενσυνείδητη παροχή ανακριβών πληροφοριών στους καταθέτες ζητώντας τους να τις επιβεβαιώσουν ως ακριβείς” και “εάν εφαρμοστεί το σχέδιο θα πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης των καταθετών”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο δείχνουν τα πρακτικά της ΕΚΤ... «Δημιουργείται το υπόβαθρο»
Φρανκ Έλντερσον (EKT): «Πιθανότητα» η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο
Ελληνική Τράπεζα: Στις 24 Μαΐου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου
Ο δρόμος προς την ψηφιακή ανθεκτικότητα...Πού βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με τον κανονισμό DORA
Σημαντικό ενδιαφέρον δικαιούχων δανειοληπτών για το νέο σχέδιο ΚΕΔΙΠΕΣ σε συνεργασία με doValue Cyprus
Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε για τα επιτόκια μετά τον Ιούνιο
Ολοταχώς για νέα μορφή διακυβέρνησης η Κεντρική Τράπεζα-Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη ο Διοικητής
Αύξηση καταναλωτικών επιτοκίων, μείωση στεγαστικών τον Μάρτιο
Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για την Ελληνική Τράπεζα
Γιατί οι τραπεζικοί κολοσσοί συρρέουν στο Ριάντ