Συνεργατισμός: Εβδομάδα συμφωνίας ή ολικής ρήξης

Μετά την 24ωρη απεργία στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα από την ΕΤΥΚ, η οποία συνοδεύτηκε με σκληρές ανακοινώσεις από τη συντεχνία, αλλά και απαντητικές επιστολές –σε ήπιους τόνους- από τη διοίκηση του Συνεργατισμού και ουδετερότητας από το Υπουργείο Οικονομικών, μια καθοριστικής σημασίας εβδομάδα μπήκε για τον οργανισμό.

Μάλιστα, η ΕΤΥΚ με νέα ανακοίνωσή της έστρεψε εκ νέου τα πυρά της προς τον υπουργό Οικονομικών, θεωρώντας τον ως το υπαίτιο του ναυαγίου στον διάλογο με τη διοίκηση του Συνεργατισμού.

Τα ανοικτά ζητήματα
Τα εκκρεμούντα θέματα επί των εργασιακών ζητημάτων στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα αφορούν στις προσλήψεις προσωπικού από την αγορά και όχι της πλήρωσης νέων θέσεων από υφιστάμενο προσωπικό. Την ίδια ώρα το όριο αφυπηρέτησης των τραπεζικών υπαλλήλων, επίσης βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης.

Τα συμφωνηθέντα θέματα
Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι η συλλογική σύμβαση με σημαντικότερα κεφάλαια τις απολαβές και τις αυξήσεις, τα ωφελήματα και το ύψος των επιτοκίων για δάνεια προσωπικού έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα επαφών.

Πάντως, όπως πληροφορείται το InBusinessNews τα ανοικτά ζητήματα, παρά την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο τρίγωνο ΕΤΥΚ-Συκνεργατισμός και Υπουργείο Οικονομικών, μπορούν να επιλυθούν με εκατέρωθεν παραχωρήσεις.

Η εβδομάδα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τον Συνεργατισμό, αφού παράλληλα τρέχει η συζήτηση για τη νέα κρατική ενίσχυση του Οργανισμού. Η διοίκηση επιδιώκει το ταχύτερο δυνατόν διευθέτηση του ανοικτού μετώπου των εργασιακών θεμάτων, προκειμένου άμεσα να επικεντρωθεί αφενός στο νέο πλάνο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού και αφετέρου στην αποκλιμάκωση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Δειτε Επισης

Μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο δείχνουν τα πρακτικά της ΕΚΤ... «Δημιουργείται το υπόβαθρο»
Φρανκ Έλντερσον (EKT): «Πιθανότητα» η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο
Ελληνική Τράπεζα: Στις 24 Μαΐου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου
Ο δρόμος προς την ψηφιακή ανθεκτικότητα...Πού βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με τον κανονισμό DORA
Σημαντικό ενδιαφέρον δικαιούχων δανειοληπτών για το νέο σχέδιο ΚΕΔΙΠΕΣ σε συνεργασία με doValue Cyprus
Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε για τα επιτόκια μετά τον Ιούνιο
Ολοταχώς για νέα μορφή διακυβέρνησης η Κεντρική Τράπεζα-Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη ο Διοικητής
Αύξηση καταναλωτικών επιτοκίων, μείωση στεγαστικών τον Μάρτιο
Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για την Ελληνική Τράπεζα
Γιατί οι τραπεζικοί κολοσσοί συρρέουν στο Ριάντ