Blue Circle: Εξοικονόμηση κατά 25% από τη χρήση υγραερίου

Οικονομία μέχρι και 25% μπορεί να σημαίνει η χρήση υγραερίου ή το LPG (Liquefied Petroleum Gas), όπως είναι γνωστό, το οποίο τείνει να εξελίσσεται στην οικονομικότερη μορφή ενέργειας. Το υγραέριο ενδείκνυται για συστήματα κεντρικής θέρμανσης κι είναι ιδανικό για την κουζίνα και το τζάκι υγραερίου, για ζεστό νερό και για κλιματισμό.
 
Στο δύσκολο αυτό οικονομικά περιβάλλον που ζούμε, όλοι ψάχνουν λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και το υγραέριο αποτελεί μία απ’ αυτές. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Blue Circle Engineering Ltd Αχιλλέα Πολυκάρπου η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται με τη χρήση υγραερίου κυμαίνεται στο 25 – 30%, ενώ στην υγραεριοκίνηση μπορεί να φτάσει και το 45%. «Η υγραεριοκίνηση και η ψύξη με κλιματιστικές μονάδες υγραερίου έχουν άμεση επίπτωση στην κυπριακή οικονομία», σημείωσε. 
 
Συγκεκριμένα, τα βασικότερα πλεονεκτήματα του υγραερίου είναι:
Υψηλότερος βαθμός απόδοσης
Οικονομία
Προστασία του περιβάλλοντος
Μείωση των παραχθεισών οσμών
Χαμηλό κόστος συντήρησης του εξοπλισμού και στην περίπτωση της ψύξης με κλιματιστικές μονάδες υγραερίου
Η αισθητά μειωμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ΑΗΚ σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές μονάδες κλιματισμού και τις αντλίες θερμότητας. 
 
Μιλώντας για τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το υγραέριο, τόνισε ότι αποτελεί την καλύτερη ποιότητα πηγή πρωτογενούς ενέργειας εξαιρετέων των ανανεώσιμων πηγών. «Οι εκπομπές ρύπων είναι σαφώς μικρότερες από πλευράς μεγεθών από τα συμβατικά καύσιμα, καθιστώντας το υγραέριο ως την καλύτερη περιβαλλοντικά επιλογή», διευκρίνισε. 
 
Το υγραέριο έχει εφαρμογή τόσο στον οικιακό όσο και το βιομηχανικό τομέα και χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας για θέρμανση και ψύξη χώρων, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, παρασκευή φαγητών (μαγείρεμα), σε εξειδικευμένες εφαρμογές σε τριτογενή τομέα επιχειρήσεις και για την κίνηση των οχημάτων. Επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί η χρήση υγραερίου και στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους. Ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε ότι θα μειώσει αισθητά τις εκπομπές ρύπων και κατά συνέπεια και τα ποσά που πληρώνουμε ως κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μορφή προστίμων για την εκτεταμένη ρύπανση του περιβάλλοντος. «Εκτός τούτου, τα νοικοκυριά θα δουν αισθητή μείωση του ετήσιου τους προϋπολογισμού ως αποτέλεσμα της οικονομίας που θα επιτυγχάνουν με τη χρήση υγραερίου», επισήμανε. Και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση της ψύξης με υγραέριο, το δίκτυο της ΑΗΚ θα αποδεσμευτεί σε μεγάλο βαθμό από τις αυξημένες ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μειώνοντας έτσι τις διακοπές ρεύματος λόγω υπερφόρτωσης. Επίσης, λόγω της μείωσης των εξόδων των τουριστικών μονάδων θα είναι σε θέση να προσφέρουν πιο ελκυστικές τιμές».
 
Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Blue Circle Engineering Ltd λειτουργεί από το 1987 και ειδικεύεται σε ποικίλες εφαρμογές υγραερίου όπως, μετατροπές συστημάτων από χρήση πετρελαίου και μαζούτ σε χρήση υγραερίου, κατασκευή και προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων για οικιακά και βιομηχανικά δίκτυα τροφοδοσίας υγραερίου, καθώς και πάσης φύσεως μηχανήματα υγραερίου για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Επίσης, εισάγει και προμηθεύει συσκευές υγραεριοκίνησης.   
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν