Οι δημοτικές αγορές της Κύπρου-Το εμπόριο συνδέεται με την ιστορία

Στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου των πόλεων στοχεύουν οι ανανεωμένες δημοτικές αγορές της Κύπρου, αναβαθμίζοντας το εμπορικό κομμάτι και προσελκύοντας νέους επισκέπτες.

Η πιο πρόσφατη ανακαίνιση δημοτικής αγοράς πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, ενώ είχε προηγηθεί το λίφτινγκ της αγοράς της Πάφου.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η αποκατάσταση και επέκταση της παλαιάς δημοτικής αγοράς στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που δύο και πλέον χρόνια επιτυχημένης παρουσίας συμπληρώνει η πλήρως αναβαθμισμένη αγορά της Λεμεσού.

Διαβάστε ακόμα:

Βερεγγάρια: Έτσι θα είναι το αναγεννημένο θρυλικό ξενοδοχείο (pics)

Δρ. Ν. Μαστρογιαννόπουλος: Έρευνα και καινοτομία χωρίς εκπτώσεις 

  • Δημοτική Αγορά Λάρνακας

Μετά από αρκετά χρόνια εργασιών, παραδόθηκε και επίσημα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2022 στον Δήμο Λάρνακας η νέα δημοτική αγορά και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης από την κατασκευαστική εταιρεία C. Roushias Tr. Dev. Ltd.

 

Το έργο χαρακτηρίζεται ως υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκαν έπειτα από περίπου πέντε χρόνια.

Διαβάστε εδώ: Παραδόθηκε η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας (photos)

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχούρι, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας.

Η δαπάνη ανέρχεται γύρω στα €7,2 εκατ. πλέον ΦΠΑ, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

  • Δημοτική Αγορά Λευκωσίας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και επέκτασης της παλαιάς δημοτικής αγοράς στη Λευκωσία.

 

Η Lois Builders, η οποία ανέλαβε τις κατασκευαστικές εργασίες, μέχρι πρότινος πραγματοποιούσε εργασίες εσωτερικών τελειωμάτων και εγκατάσταση νέων μεταλλικών πτερύγων, κεραμικών, μωσαϊκών και γυψοσανίδων.

Διαβάστε εδώ: Αναζωογονείται η παλαιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας (photos)

Η δημοτική αγορά του παλιού Δημαρχείου θα φιλοξενήσει τις λειτουργίες του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και στην Καινοτομία CYENS.

Ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε στις εργασίες συντήρησης και αποκατάσταση του κτηρίου της δημοτικής αγοράς του παλιού Δημαρχείου στο κέντρο της εντός των τειχών πόλης δίπλα στην πράσινη γραμμή, ώστε να λειτουργήσει ως πόλος ανάπτυξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας και των βιομηχανιών τεχνολογίας  έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο.
 

Σημειώνεται ότι τα τρισδιάστατα ετοιμάστηκαν από το Κέντρο Αριστείας CYENS.

Το κτήριο,όπως έχει προαναφερθεί. θα φιλοξενήσει λειτουργίες του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και στην Καινοτομία CYENS (πρώην RISE) και εντάσσεται στις προτεραιότητες της στρατηγικής του Δήμου για Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για την προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στις εγκαταστάσεις του κτηρίου της αγοράς θα φιλοξενηθούν πέραν των εργαστηρίων και των χωρών επίδειξης εφαρμογών, κοινοί χώροι εργασίας, χώρος σεμιναρίων, στούντιο πολυμέσων, εργαστήριο κατασκευών (fabrication lab), χώρος ηλεκτρονικών προτύπων κ.α.

  • Δημοτική Αγορά Πάφου

Το καλοκαίρι του 2022 επαναλειτούργησε ανανεωμένη η Δημοτική Αγορά Πάφου, αναζωογονώντας και αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή.

 

Ριζική ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε σε όλα τα κτήρια και τους πεζοδρόμους.

 

Αναβαθμίζοντας τον δρόμο που περνά στα δυτικά της αγοράς, με νέα επιφάνεια δρόμου και καινούρια πεζοδρόμια, δημιουργήθηκε μια πορεία στο δυτικό «φρύδι» της τοπογραφίας, με πλατύ πεζόδρομο, παγκάκια, πλατφόρμα θέας και σημεία πρασίνου, τα οποία απολαμβάνουν τη θέα προς τη θάλασσα.

  • Δημοτική Αγορά Λεμεσού

Συνολικά 35 ευρύχωρα καταστήματα, χώροι 3.000 τ.μ., πάνω από 500 επισκέπτες ημερησίως και συνολικά 400.946 επισκέπτες το 2022 συνθέτουν την ανακαινισμένη αγορά Λεμεσού, η οποία προσελκύει κοινό, όλων των ηλικιών με την αρχιτεκτονική γοητεία της, με στοιχεία νεωτερικότητας, προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών για φαγητό, αγορές και εκδηλώσεις.

 

  

  

Σε ένα από τα πιο ιστορικά ορόσημα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, ο συγκεκριμένος πολυχώρος λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2020.

Μετά από έναν αιώνα, η αγορά Λεμεσού άνοιξε ξανά τις πόρτες τις, αναζωογονώντας τις γλυκές αναμνήσεις από την παράδοση και την κουλτούρα της Λεμεσού, συνδυασμένη  με τη σύγχρονη γαστρονομία, ψυχαγωγία και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

  • Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου (Λευκωσίας)

Με το έργο ανάπλασής της, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2011, η δημοτική αγορά του Αγίου Αντωνίου αναβαθμίστηκε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, φιλοξενώντας ανεξάρτητα μεταξύ τους καταστήματα.
 

Στο νέο κτήριο, το οποίο έχει ανεγερθεί, βρίσκονται χώροι πώλησης φθαρτών ειδών σε συνδυασμό με χώρους εστίασης.

Μεταξύ άλλων, έχουν επίσης αναβαθμιστεί όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά