Παραδόθηκε η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας (photos)

InBusinessNews  24/01/2023 08:30
Παραδόθηκε η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας (photos)

Παραδόθηκε η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας (photos)

InBusinessNews  24/01/2023 08:30

Μετά από πέντε χρόνια, παραδόθηκε και επίσημα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στον Δήμο Λάρνακας η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης από την κατασκευαστική εταιρεία C. Roushias Tr. Dev. Ltd.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το έργο αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του. Το έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το Μάιο του 2018».

Προστίθεται ότι «η δαπάνη ανέρχεται γύρω στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».
 

dimotikiagoralarnakas2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δυστυχώς υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, η οποία οφείλεται κυρίως στην ανάγκη που προέκυψε για την αντικατάσταση του αρχικού εργολάβου. Παρά το γεγονός ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο Δήμος, εκφράζουμε την απολογία μας προς τους Δημότες για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχουν υποστεί».

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη αποτελείται, στον ισόγειο χώρο από τη Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, χώρος ειδικά σχεδιασμένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης.

dimotikiagoralarnakas3

Στον όροφο «στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής, καθώς και εκθεσιακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden) και στην πλειοψηφία τους, όλα έχουν διατεθεί μέσω δημοσίων προσφορών και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους».

Σημειώνεται ότι «ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα και η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συνεργασία και την υλοποίηση του έργου».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας