Ικανοποιητικοί τζίροι και κίνηση στις υπεραγορές

Κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η κίνηση στις υπεραγορές, με τους καταναλωτές να τρέχουν, ως είθισται, για τα τελευταία ψώνια που θα καλύψουν τις απαιτήσεις του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Παρά την εκτόξευση του πληθωρισμού και της ευρύτερης αύξησης των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι Κύπριοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν κανονικά τις αγορές τους.

Η επισκεψιμότητα στις υπεραγορές άρχισε να εντείνεται από το περασμένο Σαββατοκύριακο και πρόκειται να φτάσει στο απόγειό της, την παραμονή των Χριστουγέννων, η οποία φέτος συμπίπτει με την πιο εμπορική μέρα της εβδομάδας, το Σάββατο.

Απτόητες οι χριστουγεννιάτικες αγορές

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου ανέφερε ότι ανεξαρτήτως της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, η κίνηση στην αγορά, αλλά και οι τζίροι θεωρούνται ικανοποιητικοί, εξηγώντας ότι οι γιορτινές αγορές δεν δείχνουν να πτοούνται από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Διαβάστε ακόμα: 

«Μπορεί οι καταναλωτές να διερευνούν την αγορά περισσότερο από προηγουμένως, μελετώντας τιμές και προσφορές, εντούτοις οι υπεραγορές, όπως κάθε χρόνο, θα ενισχύσουν αυτές τις μέρες την πολιτική των προσφορών, με προσιτές τιμές, ιδιαίτερα στα τρόφιμα που θα απαρτίζουν το γιορτινό τραπέζι», επεσήμανε σχετικά.

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι τιμές

Υπογράμμισε ακόμα ότι παρά τις συνθήκες που επικρατούν, οι λιανέμποροι τροφίμων σκοπεύουν να κρατήσουν τις τιμές στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, ενισχύοντας την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.

Η πλειοψηφία των αγοραστών θα επισκεφθεί τις υπεραγορές λίγες μέρες ή ώρες πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ένα μικρό μέρος έχει ή αναμένεται να προγραμματίσει έγκαιρα τις αγορές του.

Την τιμητική τους έχουν τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, όπως επίσης οινοπνευματώδη, ενώ γενικότερα η ζήτηση για τρόφιμα και ποτά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι αγορές αναμένεται να συνεχιστούν, σε μικρότερο βαθμό, και μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή τις μέρες που μεσολαβούν πριν από την Πρωτοχρονιά.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024