Olympus: Έτσι θα είναι το εργοστάσιο της εταιρείας στην Κύπρο (video)

Μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, ανάμεσά τους το χαλλούμι, ανεγείρεται στη βιομηχανική περιοχή Τσερίου.

Η Olympus Foods προχωρά με εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού, σε μία επένδυση, η οποία σύμφωνα με γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, του περασμένου Μάρτιου, ανέρχεται στα €40 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: 

M. Al Qassim: Από τις βασικές παγκόσμιες αγορές της Emirates η Κύπρος

Foodhaus: Επεκτείνονται με νέο κατάστημα στην πρωτεύουσα

Η Zenonos Architects, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό του έργου, δημοσίευσε βίντεο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο αποτυπώνονται εικόνες από το πώς θα μοιάζει η όλη ανάπτυξη, με την ολοκλήρωσή της.

 

Το έργο πήρε το πράσινο φως της Περιβαλλοντικής Αρχής, τον Μάρτιο του 2022, ενώ, με βάση την γνωμάτευση, η νέα μονάδα θα είναι ημερήσιας δυναμικότητας επεξεργασίας γάλακτος 180,00 τόνων.

 

 Διαβάστε εδώ: Έρχεται με επένδυση 40 εκατ. ευρώ η Olympus Foods

Το προφίλ της επένδυσης
Τις κατασκευαστικές εργασίες ανέλαβε η Psaras Construction και στις πιο κάτω φωτογραφίες διαφαίνεται η πρόοδος του έργου.

 

  

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Olympus Foods (Cyprus) ΕΠΕ, η οποία ιδρύθηκε από τους μετόχους του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., με έδρα τα Τρίκαλα.

Ο Όμιλος διαθέτει έξι εργοστάσια (πέντε στην Ελλάδα και ένα στη Ρουμανία), επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, εμφιαλωμένου νερού, χυμών και αναψυκτικών (τυριά, γιαούρτια, επιδόρπια με βάση το γιαούρτι, επιδόρπια με βάση ξηρούς καρπούς και φρούτα, (αμύγδαλα, μύρτιλα, μήλα, αχλάδια κ.λπ.).

 

Με βάση την ετήσια οικονομική έκθεση του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. για το 2020, η επένδυση/συμμετοχή στην θυγατρική του στην Κύπρο, Olympus Foods (Cyprus) Ltd αγγίζει τα €3 εκατ.

 

  

Το γάλα θα προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς, με τους οποίους η εταιρεία θα συνάψει συμβόλαια συνεργασίας και ανάπτυξης.

 

Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται κατά ένα μέρος στην κυπριακή αγορά και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, σε αγορές του εξωτερικού (χώρες Ε.Ε., ΗΠΑ κ.λπ.).

Δειτε Επισης

Εξοπλισμός για κάθε επιχείρηση με τη σφραγίδα της ΙΚΕΑ
Χρ. Αγγελίδης: Να μας εξηγήσει το Υπουργείο Εργασίας, έμεις ό,τι έχουμε συμφωνήσει θα το εφαρμόσουμε ευλαβικά
Επενδυτικές σχέσεις σε άλλη διάσταση...Έρχονται ακόμη δύο εταιρείες από Ινδία, φέρνει και στην Κύπρο το UPI η Eurobank
Ναρέντρα Μόντι: Αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν επιλέξει την Κύπρο ως πύλη στην Ευρώπη, απεριόριστες οι δυνατότητες
Ευγένιος Ευγενίου: Αγκαλιάζεται από τις ινδικές επιχειρήσεις ο ρόλος της Κύπρου ως πύλη εισόδου στην Ε.Ε.
Νίκος Χριστοδουλίδης: Φυσικός εταίρος για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη η Κύπρος
Στ. Σταύρου: Τεράστιες προοπτικές και πρακτικά βήματα ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου-Ινδίας
Υπογράφουν κοινή διακήρυξη εταιρικής σχέσης Κύπρος και Ινδία-«Μια ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη»
Ναρέντρα Μόντι: Εμπόριο, επενδύσεις και άλλοι τομείς… Σημαντική ώθηση στις σχέσεις Ινδίας-Κύπρου
Μήνυμα Υπουργείου Ενέργειας στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων-«Να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα για τις τιμές»