Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Έρχεται με επένδυση 40 εκατ. ευρώ η Olympus Foods

Νέα μονάδα παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων όπως χαλούμι θα αποκτήσει η βιομηχανική περιοχή Τσερίου, μετά την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος σε μελέτη που αφορά την ίδρυση της νέας μονάδας επεξεργασίας γάλακτος, 

Σύμφωνα με την έκθεση, η νέα μονάδα θα είναι ημερήσιας δυναμικότητας επεξεργασίας γάλακτος 180,00 τόνων, που θα εγκατασταθεί στη Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου και συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Ζώνη Β.

Πρόκειται για νέα επένδυση ύψους 40,00 εκ. €, που θα υλοποιηθεί από την εταιρεία OLYMPUS FOODS (CYPRUS) ΕΠΕ, που ιδρύθηκε από τους μετόχους του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., με έδρα τα Τρίκαλα (Ελλάδα), που διαθέτουν ήδη άλλα έξι εργοστάσια (πέντε στην Ελλάδα και ένα στη Ρουμανία), επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, εμφιαλωμένου νερού, χυμών και αναψυκτικών (τυριά, γιαούρτια, επιδόρπια με βάση το γιαούρτι, επιδόρπια με βάση ξηρούς καρπούς και φρούτα, (αμύγδαλα, μύρτιλα, μήλα, αχλάδια κ.λπ.).

Η μονάδα θα επεξεργάζεται γάλα για παραγωγή τυριού (χαλούμι) και η μέγιστη δυναμικότητα επεξεργασίας θα ανέρχεται σε 180,00 γάλακτος ημερησίως (αναμένεται να επιτευχθεί σε διάστημα 3-5 ετών από την έναρξη λειτουργίας).

Το γάλα θα προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς με τους οποίους η εταιρεία θα συνάψει συμβόλαια συνεργασίας και ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία ενίσχυσης των τοπικών παραγωγών για την ανάπτυξη της εσταβλισμένης κτηνοτροφίας, μέσω ειδικών προγραμμάτων, που έχει εφαρμόσει επιτυχώς τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται κατά ένα μέρος στην κυπριακή αγορά και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, σε αγορές του εξωτερικού (χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΗΠΑ κ.λπ.).

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023