Τόσο στοιχίζουν τα εμπορικά καταστήματα ανά επαρχία

InBusinessNews  14/02/2022 06:35
Τόσο στοιχίζουν τα εμπορικά καταστήματα ανά επαρχία

Τόσο στοιχίζουν τα εμπορικά καταστήματα ανά επαρχία

InBusinessNews  14/02/2022 06:35

Αντιμέτωπο με μεγάλες προκλήσεις βρέθηκε κατά τα τελευταία δύο χρόνια το λιανικό εμπόριο, καθότι αποτέλεσε έναν από τους τομείς εκείνους που κλήθηκαν έντονα να λειτουργήσουν υπό το πρίσμα των πρωτοφανών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία. 

Αδιαμφησβήτητη διαφοροποίηση η οποία επήλθε, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν για τον κλάδο, ήταν η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, με την παράλληλη ωστόσο αμφισβήτηση της ζωτικότητας της λιανικής αγοράς.  

Διαβάστε ακόμα: 

Limassol Blu Marine: Στα €100 εκατ. έφθασαν οι πωλήσεις

Δέκα ξένες εταιρείες logistics που επένδυσαν στην Κύπρο

Gran Espresso: Η ιταλική τέχνη που έφτασε στη Λευκωσία

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του 2020, τα εθνικά lockdown, ο περιορισμός των μετακινήσεων και οι απαγορεύσεις πτήσεων, μεταξύ άλλων, έθεσαν σε κίνδυνο την επιβίωση των φυσικών καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τα οποία σε συνδυασμό με την άνοδο του online shopping, βρίσκονται σήμερα σε μια διαδικασία σταθεροποίησης και προσαρμογής στα νέα δεδομένα. 

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, πολλές από τις επιχειρήσεις έκλεισαν τα φυσικά τους καταστήματα ή τερμάτισαν εντελώς τις δραστηριότητές τους, αφού δεν ήταν εφικτό να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για ενοικίαση. Πόσο, όμως, είναι το κόστος για ενοικίαση και αγορά εμπορικών καταστημάτων σήμερα στην Κύπρο;

Σύμφωνα με σχετικά συμπεράσματα έκθεσης της Danos Estates, η Λεμεσός είναι με διαφορά η πιο ακριβή επαρχία, τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά εμπορικών καταστημάτων, ενώ δεύτερη στη σειρά ακολουθεί η Λευκωσία. 

SHOPS

Συγκεκριμένα, το κόστος αγοράς εμπορικού καταστήματος στη Λεμεσό κυμαίνεται από €5,000-€6,000 ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση €20 - €45 ανά τ.μ.

Οι τιμές για αγορά εμπορικού καταστήματος στη Λευκωσία ξεκινούν από €4,000 και ανέρχονται μέχρι €5,000 ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση είναι €15 - €45 ανά τ.μ.

Οι τιμές αγοράς στην Αμμόχωστο, Πάφο και Λάρνακα είναι οι ίδιες, καθώς κυμαίνονται στα €2,000-€2,500 ανά τ.μ. Ωστόσο, όσον αφορά την ενοικίαση καταστημάτων, η Πάφος είναι πιο ακριβή, καθώς οι τιμές ξεκινούν από €10 και φτάνουν μέχρι €25 ανά τ.μ., ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου είναι μεταξύ €8 - €20 ανά τ.μ.

Τέλος, η Λάρνακα είναι η πιο φθηνή επαρχία όσον αφορά τις τιμές ενοικίασης εμπορικών καταστημάτων, καθώς ξεκινούν από €6 και ανέρχονται μέχρι €20 ανά τ.μ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας