Φεύγει το Homemate, έρχεται το Superhome Center;

Σε διαβουλεύσεις για ενοικίαση των κτηριακών εγκαταστάσεων που στέγαζαν μέχρι και πριν λίγες μέρες το κατάστημα Homemate στη Λευκωσία, βρίσκεται η ιδιοκτήτρια εταιρεία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, o μαλτέζικος όμιλος Alf Mizzi and Sons, οποίος μετά το κλείσιμο του καταστήματος του, Homemate, στην Ανθούπολη αποχωρεί από την Κύπρο, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Όμιλο CTC (Σιακόλα) για ενοικίαση του συγκεκριμένου υποστατικού.
 

Διαβάστε ακόμα:

Μόνο για λίγους η αναστολή δόσεων;

Park Avenue: Πράσινο στο νέο πολυώροφο της Λάρνακας

 

Εάν οι διαβουλεύσεις οριστικοποιηθούν με την υπογραφή συμφωνίας, τότε μέσα στους επόμενους μήνες στο πρώην Homemate θα λειτουργήσει ακόμα ένα κατάστημα της αλυσίδας Superhome Center.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό ο Όμιλος CTC αναζητούσε χώρο για να δημιουργήσει το τρίτο κατάστημα της αλυσίδας στη Λευκωσία, καθώς τα εν λόγω καταστήματα γνωρίζουν μεγάλη απήχηση από τους καταναλωτές. Η προτίμηση του κοινού σε συνδυασμό με την ραγδαία ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η δυτική Λευκωσία, αποτέλεσαν το κίνητρο για τον Όμιλο CTC να επενδύσει στην περιοχή, καθώς διαβλέπει εκεί μεγάλες εμπορικές δυνατότητες. Ενδεικτικό των ευκαιριών που διαβλέπει ο Όμιλος στην συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί το γεγονός ότι προγραμματίζει το άνοιγμα ενός μεγάλου εμπορικού καταστήματος εντός του υπό κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου Neo Plaza στην Κοκκινοτριμιθιά. Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, η συμφωνία με το Neo Plaza να επεκταθεί και περαιτέρω.
 
Tα SuperHome Center αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων DIY & Home Improvement στην Κύπρο και ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του Ομίλου CTC . Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1999 και σήμερα διαθέτουν πέντε πολυκαταστήματα παγκύπρια, εκ των οποίων τα δύο στη Λευκωσία, καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα. Απασχολούν πέραν των 350 εργαζομένων και εξυπηρετούν περίπου 1.3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
 
Homemate: Κλείσιμο μετά από δύο χρόνια λειτουργίας
Η ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμο του Homemate συνέπεσε χρονικά με την απόφαση για επιβολή νέου lockdown.Την ανακοίνωση του κλεισίματος έκανε η ίδια η εταιρεία με ανάρτησή της στο Facebook, ευχαριστώντας το κοινό για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που της έδειξαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κλείνει και το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Electroline που λειτουργούσε εντός του πολυκαταστήματος.  
Το Homemate είχε ανοίξει τις πύλες του τον Νοέμβριο του 2018. Ο μαλτέζικος όμιλος Alf Mizzi and Sons, είχε αποφασίσει τότε να επενδύσει στην Κύπρο, αγοράζοντας και το ακίνητο στην περιοχή της Ανθούπολης.
Νωρίτερα, στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στεγαζόταν το κατάστημα Ellinas DIY.
 

Δειτε Επισης

Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι