ΠΑΣΥΛΕ: Διορθώστε άμεσα την αδικία για 600 καταστήματα στα malls

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις για την αναστολή λειτουργίας των κλειστών εμπορικών κέντρων στέλνει ο ΠΑΣΥΛΕ, καλώντας την να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της.

Αποτιμώντας θετικά τη λειτουργία όλων των υπόλοιπων καταστημάτων, πολυκαταστημάτων και υπερκαταστημάτων, ο Σύνδεσμος εξηγεί ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λειτουργεί εις βάρος περίπου 600 καταστημάτων λιανικού εμπορίου και 5.000 - 5.500 εργαζομένων στα malls της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Η αδικία κατά των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα

Κατάφωρη αδικία εναντίον καταστηματαρχών
Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία κατά των καταστηματαρχών του λιανικού εμπορίου, που δραστηριοποιούνται κυρίως στην ένδυση και την υπόδηση, διερωτώμενος πού ακριβώς βρίσκεται η επικινδυνότητα στη λειτουργία των καταστημάτων εντός malls, νοουμένου ότι αποτελούν χώρους συνάθροισης.

«Όλοι κάνουμε λάθη, καθώς λειτουργούμε υπό καθεστώς πίεσης και έντασης, αλλά η ουσία είναι να τα διορθώνουμε άμεσα. Γι’ αυτό τον λόγο, καλούμε τους αρμοδίους να διορθώσουν την απόφασή τους και να επιτρέψουν σε ολόκληρο το λιανικό εμπόριο να λειτουργήσει κανονικά τον πιο εμπορικό μήνα της χρονιάς», σχολίασε σχετικά.

«Οι καταστηματάρχες εντός των malls πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ σε στοκ, κυρίως χριστουγεννιάτικο, έχουν στολίσει τις βιτρίνες τους και είναι άδικο να κατεβάζει ρολά η επιχείρησή τους, επειδή έτυχε να λειτουργούν κάτω από άδεια εμπορικού κέντρου», πρόσθεσε ακόμα.

Ζητούν ισότιμη μεταχείριση οι καταστηματάρχες
Ξεκάθαρη θέση του ΠΑΣΥΛΕ είναι να αναθεωρηθεί η απόφαση που λήφθηκε για κλείσιμο των εμπορικών κέντρων και να λειτουργήσει ισότιμα ολόκληρο το λιανεμπόριο, προκειμένου να διασφαλίζεται ο ίσος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.

«Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να δοθεί η ευκαιρία άμεσα στις επιχειρήσεις, πολλές εξ αυτών μικρομεσαίες, να τύχουν ισότιμης μεταχείρισης ανεξαρτήτως το που στεγάζονται», υπογράμμισε ο κ. Αντωνίου.

Διακίνηση όχι συνωστισμός
Παράλληλα, ο Μάριος Αντωνίου εξέφρασε την άποψη ότι δεν τίθεται θέμα συνωστισμού εντός των κλειστών εμπορικών κέντρων, αλλά σύντομης διακίνησης, σημειώνοντας ότι οι έφηβοι, που αποτελούν την κύρια ανησυχία των επιδημιολόγων, συνηθίζουν να συγκεντρώνονται σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί, όχι σε καταστήματα.

Δειτε Επισης

Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων