Η αδικία κατά των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα

Σωστά η κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις και αυστηρά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ωστόσο, θεωρούμε πως η απόφαση για κλείσιμο των εμπορικών κέντρων αδικεί κατάφορα μία ομάδα επιχειρηματιών και εργαζομένων. Και δεν αναφερόμαστε στους ιδιοκτήτες των malls αλλά στους ενοικιαστές εμπορικών χώρων οι οποίοι αποφάσισαν ότι αξίζει τον κόπο να πληρώνουν μεγαλύτερο ενοίκιο από τους ανταγωνιστές τους στους εμπορικούς δρόμους. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι τους είναι ιδιαίτερα αδικημένοι από την απόφαση για κλείσιμο των εμπορικών κέντρων αφού οι ανταγωνιστές τους θα καρπωθούν όλες τις πωλήσεις μίας πολύ παραγωγικές περιόδου.

Διαβάστε ακόμα:
Μέχρι και 2.500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στις μαρίνες της Κύπρου
Α. Τσουλόφτας: Έτσι θα ανακάμψει και πάλι η Λεμεσός


Αρκετοί από τους επιδημιολόγους που εξέφρασαν τις απόψεις τους τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Ενημέρωσης, σχολίασαν πως το πρόβλημα  δεν ήταν εντός των εμπορικών χώρων στα malls αλλά στους κοινόχρηστους χώρους. Αν αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα θεωρούμε πως αν απλώς έκλειναν οι χώροι εστίασης στα εμπορικά κέντρα θα μετριαζόταν σημαντικά το πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως οι χώροι εστίασης για dine-in έκλεισαν παγκύπρια. Απ’ εκεί και πέρα εννοείται πως επιβάλλεται αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλά και αποτρεπτικές ποινές όπου υπάρχουν παρανομίες. Άλλωστε, από την στιγμή που επιτράπηκε η συνέχιση της λειτουργίας ενιαίων εμπορικών χώρων άνω των 10 χιλ. τ.μ., γιατί να απαγορεύεται η λειτουργία ξεχωριστών εμπορικών χωρών στο ίδιο κτίριο;

Το συγκεκριμένο μέτρο ενδεχομένως να πρέπει να τύχει επαναξιολόγησης από την επιδημιολογική ομάδα, άλλωστε έτυχε και σε προηγούμενες περιπτώσεις κάποια μέτρα να επαναξιολογηθούν.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών