Χαρπαντίδης-CEO Παπαστράτος: Αλλάζουμε το παιχνίδι

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα επόμενα χρόνια είναι η μεταμόρφωση και η ετοιμότητα για αλλαγή, υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Papastratos & Philip Morris International (PMI), EU South East Cluster, Greece, Χρήστος Χαρπαντίδης, εξηγώντας ότι απαιτούνται πολλά για έναν CEO σε μία τέτοια χρονική συγκυρία.

Όραμά μας ένα μέλλον χωρίς τσιγάρα
Μιλώντας στο πλαίσιο του 11ου Limassol Economic Forum, αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρα, για το οποίο, όπως είπε, αν και το ταξίδι είναι μακρύ, εντούτοις ο στόχος μπορεί να υλοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Κεντρική: Αναδιοργάνωση και προαγωγές

ΙΝ Βusiness Awards 2020: Ξεπερνά τις 20,000 η οnline ψηφοφορία!

 

«Λαμβάνουμε αισιόδοξα μηνύματα από τόσους ανθρώπους που έκοψαν το τσιγάρο. Ο κόσμος πρέπει να δει αποδείξεις για να πειστεί και να νοιαστεί για τους υπόλοιπους», επεσήμανε ο CEO της Papastratos, υποδεικνύοντας ότι οι αριθμοί μπορούν να πείσουν τους ανθρώπους να οραματιστούν καλύτερες μέρες και να αφήσουν πίσω τους καταστροφικές για τους ίδιους και τους γύρω τους συνήθειες.

Θα πρέπει πρώτα να δεις τι κάνεις λάθος
Θέτοντας στο επίκεντρο τα νέα δεδομένα που δημιούργησε πανδημία, τόνισε ότι ο κορωνοΪός έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου απρόβλεπτη κατάσταση. «Συνεπώς, έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε, συνεργαζόμαστε και / ή παίρνουμε αποφάσεις», επεσήμανε σχετικά, με την εταιρεία του να προχωρά ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.

«Θα πρέπει πρώτα να δεις τι κάνεις λάθος για να το διορθώσεις, είδαμε τι ήταν αυτό που αποτέλεσε μέρος του προβλήματος, προκειμένου να το λύσουμε και να παραμείνουμε εύρωστοι», εξήγησε ο κ. Χαρπαντίδης.

Με τον ρόλο και τη φύση της δουλειάς του διευθύνοντος συμβούλου να αναταράσσεται εν μέσω πανδημίας, υπέδειξε τη σημασία μίας νοοτροπίας που αλλάζει το παιχνίδι, με στόχο την επιβίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

«Πολύ περισσότερο, εάν πρόκειται να διατηρήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον υπερηφάνειας για μια κοινή κουλτούρα να προχωρούμε μαζί», πρόσθεσε ακόμα. 

Κληθείς να σχολιάσει τη πιστοποίηση Global Top Employer για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ο κ. Χαρπαντίδης τόνισε ότι μεγαλύτερο ζήτημα αποτελεί η επιλογή της εταιρείας ως εργοδότης προτίμησης από χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που απαρτίζουν την οικογένεια PMI σε όλο τον κόσμο.

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος