Γ. Θεοδότου: Το ηλεκτρονικό εμπόριο στις υπεραγορές ήρθε για να μείνει

Μάριος Ιωάννου  21/10/2020 07:30
Γ. Θεοδότου: Το ηλεκτρονικό εμπόριο στις υπεραγορές ήρθε για να μείνει

Γ. Θεοδότου: Το ηλεκτρονικό εμπόριο στις υπεραγορές ήρθε για να μείνει

Μάριος Ιωάννου  21/10/2020 07:30
Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η απόφαση των Υπεραγορών Αλφαμέγα να σταματήσουν την κατ’ οίκον διανομή φυλλαδίων, επιτυγχάνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση χαρτιού σε μία προσπάθεια υιοθέτησης υπεύθυνων πρακτικών απέναντι στο περιβάλλον.

RELATED ARTICLESΧωρίς να έχει καμία επίπτωση στις πωλήσεις, η απόφαση της αλυσίδας υπεραγορών να αφήσει πίσω της τα ενημερωτικά έντυπα και να στραφεί αποκλειστικά στην online διαφήμιση αποτέλεσε μονόδρομο, τόνισε στο InBusinessNews ο CEO των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου.
 
Διαβάστε ακόμα: Ερευνητική για διαβατήρια: Με αργούς ρυθμούς η έρευνα

«Για εμάς δεν υπάρχει επιστροφή στα διαφημιστικά έντυπα. Η πανδημία αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για να δούμε τον θετικό αντίκτυπο μίας τέτοιας απόφασης στην κοινωνία και το περιβάλλον», ανέφερε σχετικά ο κ. Θεοδότου, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των Υπεραγορών Αλφαμέγα να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
 

Εξοικονόμηση τόνων χαρτιού
Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσω αυτής της απόφασης επιτεύχθηκε η εξοικονόμηση εκατοντάδων τόνων χαρτιού, καθώς υπολογίζεται ότι μέχρι και 500.000 έντυπα διαφημιστικά φυλλάδια περίπου 32 σελίδων μοιράζονταν ανά δεκαπενθήμερο.

Η γνωστή αλυσίδα υπεραγορών προετοίμαζε εδώ και αρκετό καιρό την απεξάρτησή της από τα έντυπα διαφημιστικά φυλλάδια, προχωρώντας σε σταδιακή μείωση της διανομής φυλλαδίων.

«Είχαμε τις τεχνολογικές υποδομές και είχαμε αρχίσει να μειώνουμε σταδιακά την κατ’ οίκον διανομή σε κάποιες περιοχές περίπου ενάμιση χρόνο πριν, καταγράφοντας θετικές αντιδράσεις από τους καταναλωτές», εξήγησε σχετικά ο CEO των Υπεραγορών Αλφαμέγα, σημειώνοντας ότι η έλευση της πανδημίας αποτέλεσε το ιδανικό χρονικό σημείο για να διακοπεί εντελώς η διανομή έντυπων φυλλαδίων.

Πιο μεγάλο καλάθι, στροφή στο online shopping
Αυξημένες φαίνεται είναι οι αγορές των καταναλωτών στις υπεραγορές, μετά την ανοδική τάση που καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. 

«Μπορεί οι επισκέψεις των καταναλωτών να παραμένουν συντηρητικές, εντούτοις το καλάθι αγορών είναι μεγαλύτερο από προηγουμένως», ανέφερε στο InBusinessNews ο Γιώργος Θεοδότου.

Με τους καταναλωτές να περιορίζουν τις εξόδους τους και να μένουν σπίτι, οι αγορές που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Την ίδια ώρα, ανεβασμένες είναι και οι online αγορές στις υπεραγορές, αγγίζοντας τα επίπεδα Μαρτίου και Απριλίου, δηλαδή την περίοδο του lock down. Η στροφή των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές είχε σημειώσει μικρή υποχώρηση, μετά τη μείωση των κρουσμάτων, αλλά η έξαρση της πανδημίας οδήγησε και πάλι σε σημαντική άνοδο.
 
«Ειδικά σε Λεμεσό και Λευκωσία οι διαδικτυακές αγορές βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα», εξήγησε ο κ. Θεοδότου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στις υπεραγορές ήρθε για να μείνει, με τις online αγορές να κερδίζουν συνεχώς έδαφος το επόμενο διάστημα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας