Metropolis Mall: Αλλαγή σχεδίων με άνοιγμα τον Φεβρουάριο (photos)

Τον Φεβρουάριο του 2021 θα είναι έτοιμο για να ανοίξει τις πύλες του προς το κοινό το πολυαναμενόμενο Metropolis Mall στη Λάρνακα.
 
Η πανδημία και το τρίμηνο lockdown φρέναραν τις εργασίες στο υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο, για το οποίο οι αρχικοί σχεδιασμοί προέβλεπαν άνοιγμα τον ερχόμενο Νοέμβριο.
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η ιδιοκτήτρια εταιρεία (Όμιλος Acsion) εκτιμά ότι υπό τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με τον Covid-19, θα είναι εφικτό το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου τον Φεβρουάριο, εξ ου και οι συμφωνίες και οι εργασίες κατασκευής έχουν τροχοδρομηθεί στη βάση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Πάντως, σε περίπτωση που τα δεδομένα της πανδημίας ανατραπούν δυσμενώς, δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις για το άνοιγμα του εμπορικού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη ρευστή εικόνα στο λιανικό εμπόριο στην αρχή της πανδημίας είχε ανησυχήσει εταιρείες, οι οποίες προσανατολίζονταν στο να ενταχθούν στο Metropolis Mall. Ωστόσο, φαίνεται πως πλέον τα δεδομένα αρκετών εν δυνάμει tenants έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, λόγω και της δυναμικής επανέναρξης των αγορών από πλευράς καταναλωτών, γεγονός που φαίνεται να ενδυναμώνει εκ νέου το ενδιαφέρον εταιρειών για παρουσία τους στο υπό κατασκευή mall.
 
Τρέχουν οι εργασίες κατασκευής
Την ίδια ώρα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου, περίπου σε ποσοστό 75%.
 
Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες του εξασφάλισε το InBusinessNews, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και την οροφής, ενώ έχουν γίνει αρκετές εργασίες και εξωτερικά, στους χώρους στάθμευσης.
 
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η παράδοση των καταστημάτων στους tenants, προκειμένου να τα ετοιμάσουν στο ύφος των καταστημάτων τους.
 
Ενοικιασμένο το 85% των καταστημάτων
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ποσοστό 85%, έχουν κλείσει οι συμφωνίες του Metropolis Mall με tenants στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων και εταιρείες που διαχειρίζονται γνωστά brands και καταστήματα στην Κύπρο. Εξάλλου, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, ο Όμιλος Acsion έχει συμφωνήσει την παρουσία και ενός brand που δεν έχει παρουσία στην Κύπρο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και με άλλες τέτοιες εταιρείες (ευρωπαϊκές και νοτιοαφρικανικές). Όπως προκύπτει, η πανδημία έχει καθυστερήσει τα σχέδια ορισμένων εταιρειών για κάθοδο στην Κύπρο, όμως φαίνεται πως η εικόνα ανατρέπεται σιγά σιγά.
Σε ότι αφορά τις συμφωνίες που έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, η ιδιοκτήτρια εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τα ονόματα των ενοικιαστών και επιφυλάσσεται να τα ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση του 100% των συμφωνιών, περί τα τέλη Νοεμβρίου. Πάντως, γνωστή έχει γίνει η παρουσία στο Metropolis Mall του σινεμά RIO και της υπεραγοράς Άλφα Μεγα, ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία εταιρειών τηλεπικοινιών κ.α.
 
Το food court
Σε ότι αφορά το food court, θα περιλαμβάνει πέντε συνολικά εστιατόρια, εκ των οποίων για τα τέσσερα έχουν κλειστεί οι συμφωνίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και δύο εταιρείες εστίασης που δεν έχουν παρουσία στην Κύπρο, ενώ προέρχονται από τη Νότιο Αφρική, χώρα στην οποία εδρεύει ο Όμιλος Acsion. Πάντως, δεδομένη θεωρείται επίσης και η παρουσία τόσο της McDonalds όσο και της PHC. Στο food court
θα υπάρχουν επίσης τρεις καφετέριες.
 

Κόστος πέραν των €65 εκατ
Όπως πληροφορείται το inBusinessNews, αν και ο αρχικός υπολογισμός ήθελε το κόστος κατασκευής να αγγίζει τα €65 εκατ ευρώ, οι προσθήκες στο οδικό δίκτυο που πρέπει να γίνουν από την εταιρεία θα ανεβάσουν το budget κατά 10%.Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων που θα διευκολύνουν την προσέλευση των καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο, όπως και ενός δρόμου που θα ενώνει τους δύο οδικούς άξονες της περιοχής, Γρίβα Διγενή και Γιώργου Χριστοδουλίδη. 
 
Σημειώνεται ότι το έργο θα ανεγερθεί με ίδια κεφάλαια του νοτιοαφρικάνικου Ομίλου Acsion και όχι μέσω τραπεζικού δανεισμού.
 
Tο εμπορικό κέντρο, έκτασης 39.000 τ.μ θα διαθέτει συνολικά 138 καταστήματα, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται υπεραγορά, σινεμά, καταστήματα ρούχων, food court, παιδότοποι και 1450 χώροι στάθμευσης.
 
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Ομίλου Acsion, είναι η ανέγερση και μετέπειτα διαχείριση του εμπορικού κέντρου, κατά το μοντέλο διαχείρισης και άλλων εμπορικών κέντρων του στο εξωτερικό.
 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο