Αντώνης Βούρος: Η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι αβέβαιη

Αβέβαιη χαρακτηρίζει την ανάκαμψη της Οικονομίας και ίσως επανέλθει με πιο αργό ρυθμό επισημαίνει ο Αντώνης Βούρος, CEO AJ VOUROS, προσθέτοντας πως έχουν επαναπροσδιοριστεί οι στόχοι της εταιρεία μετά την επανέναρξη των εργασιών. Τονίζει πως στους μελλοντικούς σχεδιασμούς κάθε εταιρείας θα πρέπει να προστεθούν ή να εμπλουτιστούν έννοιες, όπως, το ηλεκτρονικό εμπόριο ή τηλεργασία, καθώς επίσης, η ασφάλεια και η ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού.

Διαβάστε ακόμα: Όμιλος Σιακόλα: Τα περιουσιακά στοιχεία που πούλησε σε εφτά χρόνια 

Αβέβαιη η ανάκαμψη
Η πανδημία του covid 19 επέφερε πρωτόγνωρες συνθήκες, όχι μόνο στην κυπριακή αγορά, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Μετά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, οι επιχειρήσεις στην Κύπρο καλούνται να επιτύχουν μια κάποια ισορροπία, η οποία από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, μέχρι σήμερα, απέχει ακόμη πολύ από την κανονικότητα που ίσχυε στην προ της κρίσης εποχή. Συγκεκριμένα, η πτώση της κατανάλωσης, λόγω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης που έφερε η κρίση, η μείωση των επισκέψεων στα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα περιποίησης, εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων για κοινωνικές συναθροίσεις που ισχύουν ακόμη, όπως είναι οι γάμοι, οι βαφτίσεις και τα φεστιβάλ, καθώς και το γενικό πλήγμα στον τουρισμό, δείχνουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι αβέβαιη και ίσως επανέλθει με πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι υπολογίζαμε στην αρχή.

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Διαμερίσματα από €117.000 και βίλα €4,5 εκ.

Ισχυρή διαφοροποίηση
Όσον αφορά τώρα την εταιρεία μας, AJ Vouros, με την εμφάνιση της πανδημίας τέθηκε άμεσα σε καθεστώς μερικής αναστολής, λόγω κλεισίματος των κομμωτηρίων και των ινστιτούτων ομορφιάς. Η ισχυρή διαφοροποίηση, όμως, της φύσης των εργασιών της, μας βοήθησε στο να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες από την αναστολή εργασιών ορισμένων τμημάτων της. Κατά τη διάρκεια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, που επέβαλε η Κυβέρνηση, δύο ήταν οι προτεραιότητες της εταιρείας μας, που τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή. Η πρώτη αφορούσε στην προστασία της υγείας του προσωπικού με τη σχολαστική τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας του Υπουργείου Υγείας και η δεύτερη εστίαζε στη συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια του lock down είτε μέσω των social media είτε μέσω online σεμιναρίων. Με την άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των καταστημάτων υποστηρίξαμε τους πελάτες μας με διάφορα προωθητικά πακέτα επανέναρξης των εργασιών με ειδικές προσφορές, προσφέροντας συγχρόνως πιστωτικές διευκολύνσεις στο μέτρο του εφικτού πάντοτε.

Νέες προτεραιότητες
Με την ολική επανέναρξη των εργασιών και το άνοιγμα των καταστημάτων έχουν σαφώς επαναπροσδιοριστεί και οι στόχοι της εταιρείας για το δεύτερο εξάμηνο το 2020. Οι προτεραιότητες μας επικεντρώνονται όσον αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα στη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού και στη σχολαστική εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας για την προστασία της υγείας του. Για το οικονομικό κομμάτι προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της ρευστότητας της εταιρείας, σε συνδυασμό με τη σταδιακή αύξηση των πωλήσεων. Στο σημείο αυτό ίσως αξίζει να αναφερθώ και σε ορισμένα σημεία που προέκυψαν και αναδύθηκαν από την κρίση αυτή και βοήθησαν στην προσπάθεια αντιμετώπισής της. Η άμεση προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της κρίσης, καθώς και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η εταιρεία μας, μάς βοήθησαν στην αξιοποίηση του προσωπικού, του οποίου το τμήμα βρισκόταν σε καθεστώς αναστολής, σε άλλα τμήματα της εταιρείας που ήταν ενεργά. Ακόμα, η ανάγκη για εργασία από το σπίτι οδήγησε στην έντονη χρησιμοποίηση και αναβάθμιση των ψηφιακών εφαρμογών της εταιρείας. Θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη, αν δεν ανέφερα και την στήριξη που έδωσε όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση, με τα διάφορα υποστηρικτικά επιδόματα στις διάφορες εργασιακές ομάδες, καθώς αυτά συνετέλεσαν στο να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας και του lock down για δύο και πλέον μήνες.

Σώφρονες κινήσεις
Λόγω του ότι η ψυχολογία και οι συνήθειες των καταναλωτών έχουν πλέον αλλάξει, θα ήταν σώφρον, όποιες κινήσεις γίνουν για επάνοδο στην κανονικότητα, να μην είναι αψυχολόγητες, αλλά να γίνονται μετά από καθημερινή ανάλυση των δεδομένων και των εξελίξεων. Η κάθε εταιρεία θα πρέπει να επεξεργαστεί διάφορα σενάρια για το μέλλον, τα οποία θα καλύπτουν από τις πιο αισιόδοξες μέχρι και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Επιπρόσθετα, στους μελλοντικούς σχεδιασμούς κάθε εταιρείας θα πρέπει να προστεθούν ή να εμπλουτιστούν έννοιες, όπως, το ηλεκτρονικό εμπόριο ή τηλεργασία, καθώς επίσης, η ασφάλεια και η ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού. Και τελευταίο, αλλά όχι και έσχατο, πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας, για να μη χρειαστεί να ξαναπεράσουμε καμιά καραντίνα και κανένα lock down μέχρι την ανακάλυψη του εμβολίου και την εξάλειψη του covid-19.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024