Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Τερματίζουν τη λειτουργία τους Era Olympia και Era Central τo 2021

Τερματίζουν την λειτουργία τους τα πολυκαταστήματα Era Olympia και Era Central τον Μάρτιο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2021 αντίστοιχα ως αποτέλεσμα των συναλλαγών των Cyprus Trading Corporation Plc και Woolworth (Cyprus) Properties Plc με Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα να διαθέσουν τις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις για την περαιτέρω μείωση των τραπεζικών τους υποχρεώσεων με επιπρόσθετο ποσό  €119 εκατ.

Σε ανακοίνωση της η Ermes Department Stores Plc αναφέρει πως οι πιο πάνω πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απομόχλευσης του Ομίλου CTC που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια και βοηθά στο μέγιστο στην εξυγίανση του Ομίλου με τη μείωση των τραπεζικών του υποχρεώσεων, ως αποτέλεσμα της κρίσης του 2013.

Με βάση τις πιο πάνω συμφωνίες, δημιουργείται συμβατική υποχρέωση να παραδοθούν τα κτήρια  που  σήμερα  στεγάζουν  το  πολυκατάστημα  ΟΛΥΜΠΙΑ  στη  Λεμεσό  και  το πολυκατάστημα CENTRAL στη Λευκωσία στους νέους ιδιοκτήτες. Για το λόγο αυτό, η ERMES υποχρεώνεται να τερματίσει τη λειτουργία των δύο πολυκαταστημάτων το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021.

Την ίδια ώρα, η ERMES προχωρά σε αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της, για να στηρίξει και επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ιδιαίτερα το πρόγραμμα ανακαινίσεων για το καινούργιο concept των πολυκαταστημάτων ERA. Έτσι, με συνολική δαπάνη €10 εκατ. όλα τα πολυκαταστήματα μεταμορφώνονται σε χώρους  πρωτοποριακούς, σ’ ένα περιβάλλον μοναδικής εμπειρίας για τον επισκέπτη. Στο πλαίσιο αυτό και μετά την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος ERA στο The Mall of Cyprus που ολοκληρώνεται σύντομα, επεκτείνεται και ανακαινίζεται πλήρως το πολυκατάστημα ΑΠΟΛΛΩΝ, για να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του Ομίλου στη Λεμεσό, μετά το κλείσιμο του ΟΛΥΜΠΙΑ. Θα  είναι  έτοιμο  τον  Μάρτιο  του  επόμενου  χρόνου. Θα  ακολουθήσουν  οι ανακαινίσεις του πολυκαταστήματος ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα και του πολυκαταστήματος ΚΟΡΟΙΒΟΣ στην Πάφο.

Με βάση το νέο σχεδιασμό, το Συγκρότημα ERMES θα λειτουργεί τουλάχιστον ένα πολυκατάστημα σε κάθε πόλη από το 2021. Ειδικά για τη Λεμεσό, η εταιρεία βρίσκεται  σε  στάδιο  αναζήτησης  κατάλληλου  χώρου  για  λειτουργία  και  δεύτερου πολυκαταστήματος, σε αντικατάσταση του ΟΛΥΜΠΙΑ.

Τα μεγάλα καταστήματα Superhome Center DIY συνεχίζουν την εξαιρετική τους απόδοση και προγραμματίζουν στα επόμενα ένα με δύο χρόνια τη λειτουργία τριών νέων καταστημάτων, για να φθάσουν τα οκτώ παγκύπρια. Επίσης, οι υπεραγορές SPAR αναζητούν νέους χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό, σε αντικατάσταση από το Μάρτιο 2021 των υπεραγορών που σήμερα  λειτουργούν  στα  πολυκαταστήματα  ΟΛΥΜΠΙΑ  και CENTRAL.

Η ERMES θα επανέλθει επίσης με τα γνωστά σήματά της στο The Mall of Engomi μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του το Φεβρουάριο 2021.

Δειτε Επισης

Αυξήσεις τιμών έως 48% ενόψει Καθαράς Δευτέρας αλλά και σημαντικές μειώσεις
Οι εμπορικοί σύμμαχοι της Κύπρου-Από πού εισάγουμε και πού εξάγουμε προϊόντα
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμός ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Το κατάστημα του μέλλοντος ανοίγει την πόρτα του στο Cyprus Grocery Retail Conference
Στις τάξεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου το Superhome Center
Νicosia Mall: Η απόλυτη εμπειρία shopping και διασκέδασης
Τα υβριδικά αυτοκίνητα προσελκύουν τους αγοραστές-Τα top brands
Δέκα εντολές για το σεξ και το λιανικό εμπόριο
Βλέπει οφέλη για τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών από τις διαταραχές στην Ερυθρά ο Fitch
Ανεβάζουν τα μερίδια τους στην αγορά ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα