Λιανεμπόριο: Οι ειδικοί του τομέα αναλύουν και προτείνουν (βίντεο)

Τις τάσεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές του τομέα του λιανικού εμπορίου ανέλυσαν οι ειδικοί του κλάδου χαιρετίζοντας το 16ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου.

Διευρυμένο ωράριο καταστημάτων, παράνομες υπεραγορές και κάλεσμα για συνεργασία με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του τομέα και βελτίωση της αγοράς ήταν μερικά από αυτά που έθιξαν οι συμμετέχοντες.

Διαβάστε ακόμα: Οι μεγαλομέτοχοι των κυπριακών εταιρειών

Διαβάστε ακόμα: Η νομική πτυχή στις συμφωνίες διανομής στην Κύπρο
 

Χ. Παπαντωνίου: Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο
Τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα του τομέα του λιανεμπορίου κάλεσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Χαράλαμπος Παπαντωνίου, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη λειτουργία παράνομων υπεραγορών, με το θέμα των ωραρίων, αλλά και την παρουσία και εμπορία προϊόντων από διάφορες προελεύσεις. 

«Καλούμαστε όλοι να επικεντρωθούμε εμπράκτως στην προσαρμογή στις αυξανόμενες και διαφοροποιημένες επιθυμίες και προτιμήσεις των καταναλωτών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Κάλεσε επίσης τους εμπλεκόμενους στο λιανεμπόριο να συνεργαστούν ακόμα πιο ουσιαστικά, πιο εποικοδομητικά και πιο αποτελεσματικά από κοινού για το καλώς νοούμενο συμφέρον του κλάδου.

Α. Χατζημιτσής: Η Κυριακή ωφέλησε εργαζόμενους και καταναλωτές
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Ανδρέας Χατζημιτσής επεσήμανε ότι η πορεία του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο μετά τα γνωστά οικονομικά και όχι μόνο γεγονότα συνεχίζει να παρουσιάζει άνοδο, δημιουργώντας αισιοδοξία για το μέλλον.

Όπως είπε, στην αυξητική τάση συνέβαλαν η γενικότερη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας, η αύξηση του τουρισμού, ο τομέας των κατασκευών, η ποιότητα και προσφορά υπηρεσιών, καθώς και η συνέχιση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.
 

«Η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ανεργίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς απέδειξε επανειλημμένα ότι τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, όχι μόνο αύξησαν τις θέσεις απασχόλησης, αλλά εξυπηρέτησαν πολύ περισσότερο τους καταναλωτές», είπε ο κ. Χατζημιτσής, αναφερόμενος στο διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων.

«Οι ραγδαίες αλλαγές και προκλήσεις στον κλάδο, αλλά και οι αλλαγές στη συμπεριφορά του καταναλωτή μας επιβάλλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να προσαρμοζόμαστε σε αυτές», πρόσθεσε ακόμα.

Δ. Σιανδρής: Βελτιωνόμαστε μαζί, σαν ομάδα
Στη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη μείωση κοστών στοχεύει, ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος του ECR Cyprus.

Ο Πρόεδρος του ECR Cyprus, Δημήτρης Σιανδρής ανέφερε ότι το ECR Cyprus ανήκει σε μία ευρύτερη κοινότητα, αυτή του ECR Europe Community, πυρήνας του οποίου είναι λιανέμποροι και προμηθευτές, με τη συμπαράσταση των καθημερινών τους συνεργατών, των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και ανεξάρτητα μέλη που με τη γνώση και εμπειρία τους βοηθούν να φέρουμε εις πέρας το έργο του οργανισμού. «Να βελτιώσουμε το σύνολο παροχής υπηρεσιών μας, να βελτιστοποιήσουμε την εφοδιαστική μας αλυσίδα, να μειώσουμε τα κόστη μας και να προσφέρουμε τα σωστά προϊόντα στις σωστές αίθουσες με τις καλύτερες συνθήκες», είπε σχετικά.
 



Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτό μπορούμε να το πετύχουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όλοι μαζί και σαν ομάδα», καλώντας όλους όσοι δεν συμμετέχουν στο ECR Κύπρου να ενώσουν τις δυνάμεις τους  με τον οργανισμό για να δώσουν καλύτερη προστιθέμενη αξία στη δουλειά τους.

Δειτε Επισης

Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023