Novario: Απόλυτος άρχων στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών

Απόλυτοι άρχοντες στον τομέα οικιακών ηλεκτρικών συσκευών καθίστανται οι Άλκης Γαλατόπουλος και Χριστόδουλος Έλληνας μετά και την απόκτηση της συμμετοχής της IDEEA Distribution of Appliances Ltd στην Νοvario Holding Ltd. Αξίζει να σημειωθεί πως η Novario Holdings συστάθηκε το 2016 μετά τη συμφωνία της Ermes Department Stores Plc (του Ομίλου Σιακόλα) για από κοινού ίδρυση νέας εταιρείας από την θυγατρικής της, IDEEA Distribution of Appliances Ltd, που εμπορευόταν με την επωνυμία Scandia, με την εταιρεία E&G Eletctricplus Ltd που εμπορεύεται με την επωνυμία MegaElectric.

Διαβάστε ακόμα: Στην Κύπρο κατέφθασε αλυσίδα ψητοπωλείων της Θεσσαλονίκης

Μετά και το deal οι Γαλατόπουλος και Έλληνας, ιδιοκτήτες της E&G Eletctricplus Ltd, απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της Novario Holdings. Με βάση τη συμφωνία η  IDEEA Distribution of Appliances Ltd προχώρησε στην πώληση του 50% + 1 μετοχές που διέθετε στην Novario Holdings προς την E&G Eletctricplus Ltd.

Brands
Η Novario Holding Ltd θα εξακολουθεί να εμπορεύεται με τις επωνυμίες Scandia και MegaElectric, στο λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ειδών για προσωπική φροντίδα και άλλων ειδών για οικιακή χρήση και ψυχαγωγία. Υπογραμμίζεται πως η MegaElectric διαθέτει 12 καταστήματα (εκ των οποίων τα έξι είναι εντός των Υπεραγορών Σκλαβενίτης) και η Scandia διαθέτει έξι καταστήματα.
 
Στα καταστήματα και των δύο εμπορικών επωνυμιών διατίθενται ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αναγνωρισμένων brands όπως Akai, Babyliss, Bosch, Dolce Gusto, Dyson, Fissler, Krups, LG, Miele, Moulinex, Morphy Richards, Nikon, Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp και Tefal.

Διαβάστε ακόμα: The Club (Phoenix Leaders) στη Λευκωσία

Συνεργασία Γαλατόπουλου- Έλληνα
Η συνεργασία μεταξύ Άλκη Γαλατόπουλου και Χριστόδουλου Έλληνα μετρά αρκετά χρόνια καθώς η E & G Electricplus Ltd αποτελεί μια εταιρεία με πάνω από 60 χρόνια παράδοση και πείρα σε ηλεκτρικές συσκευές στην Κύπρο.

Ο Άλκης Γαλατόπουλος ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά, μέσω μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης, ενώ στην πορεία πήρε μεγάλες αλλά ορθές, όπως αποδείχθηκε αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που ξεχωρίζει ο κ. Γαλατόπουλος σε συνέντευξη του στην ειδική έκδοση του ΙΝ Βusiness «ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ» σημειώνει πως «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στις δύο μεγάλες συγχωνεύσεις, το 2000 και 2016, που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η πρώτη, μικρότερη μεν σε μέγεθος αλλά με βαριά συναισθηματική παράμετρο, καθώς ήταν η έξοδος από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και η δεύτερη μεγάλη σε μέγεθος, για τα κυπριακά δεδομένα, αλλά και σε διαφορά κουλτούρας».
 
Για τα μεγάλα ρίσκα που κλήθηκε να πάρει ο κ. Γαλατόπουλος τονίζει ότι «Η αγορά της λιανικής αλυσίδας Megaelectric το 2005 ήταν το μεγαλύτερο ρίσκο που έχουμε πάρει. Για τη δική μας εταιρεία αποτελούσε ολοκληρωτική αλλαγή πλεύσης από τη χονδρική διανομή, στην οποία ήμασταν μέχρι τότε, να επενδύσουμε σε μια αλυσίδα με αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος δύο φόρες τα προηγούμενα πέντε χρόνια».

Πλάνα για το μέλλον
Μετά και την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Novario η E & G Electricplus Ltd, με την εξυπηρέτηση πελατών πριν και μετά την πώληση στο επίκεντρο των εργασιών της, καθώς επίσης και την πολύχρονη εμπειρία της στον τομέα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών, στα πλάνα της υπάρχουν αρκετά νέα προϊόντα και υπηρεσίες όχι μόνο στον τομέα που δραστηριοποιείται σήμερα, αλλά και σε άλλους τομείς.

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία