Π. Μιντίκκης: Νέα σύγχρονη μονάδα παραγωγής παρασκευασμένων προϊόντων

Διευρύνεται η γκάμα προϊόντων της Α. Μιντίκκης Φάρμ και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα προψημένα παρασκευάσματα κοτόπουλου μετά και την λειτουργία της νέας σύγχρονης μονάδας παραγωγής στην οποίαν έχει επενδύσει η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στην στροφή που καταγράφεται από πλευράς καταναλωτών προς εύκολες και απλές λύσεις που δεν απαιτεί αρκετή προεργασία για την ετοιμασία φαγητού.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο διευθύνων σύμβουλος της Α. Μιντίκκης Φάρμ, Πέτρος Μιντίκκης σημειώνει πως ήδη κυκλοφόρησαν κάποια νέα προϊόντα για τα οποία ετοιμάζονται και σχετικές εκστρατείες το επόμενο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμα: Κ. Ρουσιάς: Οι Κύπριοι θέλουν πλέον μικρά διαμερίσματα

Διαβάστε ακόμα: “Ξεφόρτωσαν” €2,87 δις δάνεια σε funds

Πως κινείται η των πουλερικών και των κατεψυγμένων τροφίμων και ποιες οι εκτιμήσεις σας;
Υπάρχει η αγορά των πουλερικών ντόπιας παραγωγής και υπάρχει και η αγορά των κατεψυγμένων κοτόπουλων εισαγωγής που είναι αρκετά μεγάλο κομμάτι και είναι και η αγορά που επηρεάζει γενικότερα την ντόπια παραγωγή. Υπάρχουν αρκετές εισαγωγές σε κατεψυγμένα κοτόπουλα από διάφορες χώρες ανά το παγκόσμιο, οι οποίες λόγω χαμηλότερου κόστους επηρεάζουν την ντόπια παραγωγή και την καθηλώνουν κάπως να κινείται προς το λιανεμπόριο του νωπού. Δηλαδή, η ντόπια παραγωγή δραστηριοποιείται κυρίως στη διάθεση νωπού πουλερικού. Η αγορά του κατεψυγμένου κοτόπουλου αντικαταστάθηκε σχεδόν εξολοκλήρου από τα εισαγόμενα.

Σε σύγκριση με πέρσι η αγορά νωπού κοτόπουλου κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα, δεν καταγράφηκαν οποιεσδήποτε μειώσεις στις πωλήσεις, ίσως να παρατηρήθηκε μικρή αύξηση, χωρίς σοβαρές διακυμάνσεις, εκτός από την αγορά των πιο εξειδικευμένων προϊόντων που ενδεχομένως να αρχίσουν ή ήδη αρχίσαν να παράγονται από κρέας κοτόπουλου.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες κατεψυγμένων προϊόντων υπήρξε μια αύξηση στον όγκο των πωλήσεων λόγω και της καλής τουριστικής περιόδου, άρα η αγορά του κατεψυγμένου κινήθηκε ανοδικά. Τώρα, το θέμα με την αγορά κατεψυγμένων προϊόντων είναι πως ασχολούνται αρκετοί με το αντικείμενο και κάπως υπάρχει κατακερματισμός της αγοράς. Δηλαδή έγινε πολύ πιο έντονος ο ανταγωνισμός στον τομέα των κατεψυγμένων. Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται με την αγορά κατεψυγμένων προϊόντων οι οποίοι μεν δεν διαθέτουν ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων, αλλά τα προϊόντα που φέρνουν σίγουρα επηρεάζουν κάπως την υπόλοιπη αγορά.

Παρακολουθώντας την εν λόγω αγορά, θεωρείται πως δημιουργείται οποιαδήποτε τάση για συγκεκριμένα είδη προϊόντων;
Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ξενοδοχείων, δυστυχώς η αγορά κινείται λίγο περισσότερο σε πιο χαμηλού κόστους προϊόντα. Αντιλαμβάνομαι πως οι ορισμένοι ξενοδόχοι προσφέρουν διακοπές all inclusive και μέσα σε αυτά τα πλαίσια προσπαθούν και βρίσκουν προϊόντα τα οποία είναι πιο χαμηλού κόστους τα οποία πολλές φορές είναι λίγο χαμηλότερης ποιότητας από της αναμενόμενης.

Αναφορικά με το κομμάτι της λιανικής υπάρχει μια στροφή προς τα πιο έτοιμα προϊόντα, προϊόντα τα οποία είναι έτοιμα για χρήση. Δειλά δειλά κάνει την εμφάνιση της στην αγορά η τάση, που μπορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να έχει εμφανιστεί εδώ και μια δεκαετία, για στροφή προς έτοιμα προϊόντα για ψήσιμο. Δηλαδή, παναρισμένα ή μαριναρισμένα προϊόντα τα οποία δεν χρειάζονται οποιαδήποτε προεργασία από την οικοκυρά. Δεν υπάρχει μεγάλη τάση αλλά ξεκινά αυτή η στροφή.

Η στροφή αυτή κυρίως προέρχεται από τη νέα γενιά καταναλωτών καθώς τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα είναι εργαζόμενοι, έτσι προτιμούν τις πιο απλές και εύκολες λύσεις.

Ποια νέα προϊόντα να αναμένουμε φέτος από την εταιρεία σας, ή οποιεσδήποτε επεκτάσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις σας;
Κυκλοφόρησαν ήδη κάποια νέα προϊόντα και ετοιμάζουμε σχετικές εκστρατείες το προσεχές διάστημα (το επόμενο τρίμηνο) για προπαρασκευασμένα προϊόντα. Προς το σκοπό αυτή η εταιρεία μας έχει προβεί σε σημαντική επένδυση, δημιουργώντας μια καινούργια μονάδα παραγωγής η οποία τώρα ξενικά την λειτουργία της. Πρόκειται για μια εντελώς καινούργια μονάδα η οποία έχει εξοπλιστεί με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για την παραγωγή προ ψημένων παρασκευασμάτων κοτόπουλου. Έγιναν κάποιες επεκτάσεις στην υφιστάμενη μονάδα μας και μπήκε νέος εξοπλισμός.

Η λειτουργία ξεκινά τώρα δοκιμαστικά με την παραγωγή παρασκευασμάτων κοτόπουλου σε διάφορες μορφές, κεφτεδάκια, φτερούγες κλπ.

Η εταιρεία μας θεωρεί πως πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις και προσπάθειες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, για διάθεση νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων προς το λιανεμπόριο και τα ξενοδοχεία.

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις