Σάρωσε η Black Friday στα καταστήματα Stephanis

Εξαιρετικά επιτυχημένη αποδείχθηκε η φετινή Black Friday στα καταστήματα Stephanis, με τους καταναλωτές να συρρέουν από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, το τριήμερο δηλαδή που διήρκησαν οι προσφορές.

Η αύξηση τόσο στις πωλήσεις όσο και στην επισκεψιμότητα ήταν διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής της A. Stephanis & Co, Χριστόδουλος Στεφανής.

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: Συμφωνίες για πώληση ακινήτων €410 εκατ.

Προτίμησαν τηλεοράσεις, κινητά και κονσόλες
Με διαφορά πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν οι τηλεοράσεις και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκαν οι φορητοί υπολογιστές (laptops), τα tablets, όπως επίσης και οι κονσόλες παιχνιδιού.

Όσον αφορά τις προτιμήσεις σε τηλεοράσεις, διαπιστώθηκε η ξεκάθαρη τάση για smart TVs, αλλά και τηλεοράσεις που συνδυάζουν ποιότητα και λογικό κόστος.

«Ο κόσμος περισσότερο προτιμούσε και κυνηγούσε τηλεοράσεις μεγάλων ιντσών, value for money, ενώ θεωρείται πλέον δεδομένο και έχει εντυπωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών ότι οι smart TVs αποτελούν μέρος της ζωής τους», εξηγεί ο κ. Στεφανής. 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ανάγκη για τους Κύπριους το αυτοκίνητο

Οι πρωταγωνίστριες Smart TVs
Οι πρωταγωνίστριες μάρκες τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου της Black Friday ήταν η Sony και η LG, στις οποίες παρατηρήθηκαν και οι μεγάλες προσφορές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πιο μεγάλη έκπτωση σε τηλεόραση στα καταστήματα Stephanis έφτασε τα €1,000.

Διαβάστε ακόμα: Ocean Basket: Πάει και στο The Mall of Cyprus

Best seller το Huawei
Από την άλλη, στην κατηγορία των smart phones, τρεις μάρκες μοιράζονται το 90% των πωλήσεων. Τη μερίδα του λέοντος κατέλαβαν Samsung, Apple και Huawei, με τους καταναλωτές να προτιμούν κινητά τηλέφωνα υψηλών προδιαγραφών σε λογικές τιμές.

Για παράδειγμα, το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το HUAWEI Mate 10 Lite (64GB με 4GB RAM), το οποίο διατέθηκε στην τιμή των €199 αντί €249. 

Όπως σημειώνει ο γενικός διευθυντής της A. Stephanis & Co, οι τιμές υποχώρησαν και στις παιχνιδοκονσόλες, όπως στην XBOX One, η οποία διατέθηκε €100 πιο φτηνά, ενώ κατά €50 λιγότερα πουλήθηκαν κονσόλες της PlayStation.

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας ετοιμάζει τον χριστουγεννιάτικο κατάλογο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου, με νέες προσφορές και ποικιλία επιλογών για τους καταναλωτές για τα δώρα των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς.

Δειτε Επισης

Lidl Κύπρου: Αναδεικνύει τη δέσμευσή της στην τοπική ποιότητα μέσα από μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία ΓΑΛΠΟ
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος
Μάριος Αντωνίου: Το ασταθές περιβάλλον, η αγορά που σφύζει εν μέσω εκπτώσεων και οι κατασχέσεις fake labubu
Στην Κοπεγχάγη για τη άτυπη σύνοδο των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας ο Γιώργος Παπαναστασίου
Νέα εποχή διασκέδασης στο Mall of Cyprus-Επεκτείνεται σημαντικά το Players Arcade (pics)
Χιλιάδες οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα σε ευρωπαϊκά λιμάνια λόγω των δασμών Τραμπ
Tο FMCG Unit της CTC...Οι εταιρείες που το αποτελούν, ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην αγορά και η πορεία εξέλιξης
Παπαέλληνας: Τέσσερις γυναίκες του ομίλου μιλούν για τα brands που εκπροσωπούν-Η δυναμική, το εύρος και η αποστολή
Επαναπιστοποίηση Υπεραγορών Αλφαμέγα και Bean Bar ως Great Place To Work®
Αγρότης: Επεκτάθηκε με νέο μεγάλο κατάστημα στην περιοχή ΓΣΠ