Kimagro Fishfarming: Νέες μονάδες με το βλέμμα στην Άπω Ανατολή

Η Κύπρος μπορεί να είναι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις της στην ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς ο κλάδος έρχεται τρίτος σε εξαγωγές, ανάμεσα σε όλους τους άλλους της εγχώριας αγοράς, έχοντας κύκλο εργασιών €50 εκατ. το 2016. Μια από τις εταιρείες με σημαντική συνεισφορά στον τομέα είναι και η Kimagro Fishfarming, η οποία κατάφερε φέτος να αποσπάσει το Diamond Award από το International Taste & Quality Institute για το λαβράκι της Levantina Fish, όπως επεσήμανε ο managing director, Αντώνης Κιμωνίδης. 
 
Η Kimagro Fishfarming ιδρύθηκε το 1989 και εννέα χρόνια μετά, αφού στο μεταξύ πέτυχε σειρά αλμάτων ανάπτυξης, δημιούργησε την πρώτη δική της πλατφόρμα σίτισης ψαριών, με την οποία αυτοματοποίησε τη μέχρι τότε σχετική χειρωνακτική διαδικασία. Το 2016 οι εταιρικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας αυξήθηκαν και δημιουργήθηκε η πρώτη πλωτή πλατφόρμα αυτόματης σίτισης, επιτρέποντας σε ένα μόνο άτομο να ταΐζει ταυτόχρονα ψάρια σε έξι διαφορετικά κλουβιά.
 
Διαβάστε ακόμα: Tsokkos: Στους μετόχους για αγορά φιλέτων σε Αγία Νάπα και Σωτήρα
 
Από τη σύστασή της η Kimagro Fishfarming προσφέρει λαβράκι και τσιπούρα με την επωνυμία Levantina Fish, μέσα από τις δύο σύγχρονες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας ανοικτής θαλάσσης που διαθέτει στον κόλπο της Λεμεσού, είπε ο κ. Κιμωνίδης. Σημείο - ορόσημο για την όλη πορεία της αποτελεί το γεγονός ότι καταφέρνει να βραβεύεται επανειλημμένως από το International Taste & Quality Institute (iTQi) στις Βρυξέλες. Φέτος διακρίθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά με τρία αστέρια για το λαβράκι Levantina Fish. Οι επτά αυτές επανειλημμένες βραβεύσεις της χάρισαν και το Diamond Award: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βαθμολογία, που μπορεί να πάρει κάποιο προϊόν από τους 120 διακεκριμένους chefs, που αποτελούν την κριτική επιτροπή. Το γεγονός αυτό το καθιστά το καλύτερο λαβράκι στον κόσμο.
 
Το Diamond Award απονέμεται μόνο σε προϊόντα που κρατούν αναλλοίωτη την ποιότητά τους μέσα στα χρόνια. Έτσι, πλέον δεν χρειάζεται να διαγωνιστούν ξανά, αφού η συνέχεια στην ποιότητα και τη γεύση είναι δεδομένη».
 
Διαβάστε ακόμα: Θ. Παρπέρης: Κυπριακό "φλερτ" σε εταιρείες από Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή
 
Μετά την κρίσιμης σημασίας αυτή διάκριση, η εταιρεία μπαίνει σε μια ακόμη πιο δυναμική εποχή ανάπτυξης.
 
Στα άμεσα πλάνα της είναι η δημιουργία ενός νέου ιχθυογεννητικού σταθμού, αλλά και μιας μονάδας συσκευασίας. Παράλληλα υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της φιλετοποίησης των ψαριών και των κατεψυγμένων προϊόντων, ως επίσης και για προσέγγιση ακόμα πιο μακρινών αγορών, όπως η Ιαπωνία και η Κίνα. 
 
Προφίλ
Παραγωγή: Από την εταιρεία παράγονται 1.700 τόνοι ψαριών τον χρόνο, εκ των οποίων το 90% εξάγεται στο εξωτερικό.
Εξαγωγές: Τα προϊόντα της Kimagro Fishfarming εξάγoνται σε 10 χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και του Αραβικού Κόλπου.
Προσωπικό: 160 άτομα
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €25 εκατ.
Σημαντικές διακρίσεις/πιστοποιήσεις:
  • Diamond Award και άλλες από το iTQi
  • Friend of the sea certification
  • Cyprus export award 2016 από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • ISO 22000 και 9001
 
*Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο τέυχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών