DIY: Ποντάρουν στους μάστορες

Εμπλουτισμό της αγοράς Do It Yourself (DIY) και Home Improvement πρόκειται να δημιουργήσει η κάθοδος στην Κύπρο της μαλτέζικης Homemate.

Η αγορά του DIY στην Κύπρο έχει πολλές προεκτάσεις και συνδέεται με τον οικιακό εξοπλισμό, τα έπιπλα, τα μαστορέματα και τα διάφορα εργαλεία.

Πιο κάτω παρατίθενται ορισμένες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του DIY και της ανανέωσης και βελτίωσης σπιτιού.

Διαβάστε ακόμα: Λεμεσός: Η εκτόξευση τιμών και οι φόβοι για «φούσκα»

SUPERHOME CENTER (DIY) 
Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε στη Λευκωσία το 1999, ενώ ακολούθησαν ακόμα τέσσερα. Συγκεκριμένα, ακόμα ένα κατάστημα λειτούργησε επίσης στην πρωτεύουσα, ενώ από ένα κατάστημα λειτουργεί στη Λεμεσό, την Πάφο και τη Λάρνακα. 

Στα πέντε μαγαζιά της εταιρείας, η οποία είναι μέλος της CTC Group, ο καταναλωτής μπορεί να βρει πέραν των 65.000 προϊόντων σε περισσότερες από 18 κατηγορίες.

IKEA - H.M. HOUSEMARKET (CYPRUS) 
Κατήλθε στην κυπριακή αγορά από το 2007 ακολουθώντας τη φιλοσοφία της προσφοράς μιας μεγάλης ποικιλίας επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού που να είναι προσιτά στους πολλούς και όχι μόνο σε λίγους. 


Η διεθνής σουηδική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού αποτελεί μέλος του ελληνικού ομίλου Fourlis. Διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων επίπλωσης, διακόσμησης και εξοπλισμού σπιτιού.

LEROY MERLIN (SCB DIY COMPANY)
Στην Κύπρο εμφανίστηκε το 2011, με κατάστημα 12.000 τ.μ. στη Λευκωσία, ενώ στην Ελλάδα διαθέτει πέντε καταστήματα. 

Είναι μέλος του Groupe Adeo, κορυφαίου ομίλου στη Γαλλία και στη διεθνή αγορά της ανανέωσης σπιτιού. Η ιστορία της ξεκινά από το 1923, ενώ πλέον έχει παρουσία σε 13 χώρες με πάνω από 290 σημεία πώλησης.

ΕΛΛΗΝΑΣ DIY (ANDREAS E. ELLINAS & SON)
Άρχισε να δραστηριοποιείται στη Λεμεσό, το 1998, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας φιλοσοφίας «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do It Yourself) στην πόλη, ενώ το 2002 επεκτάθηκε στη Λευκωσία, με κατάστημα στην Ανθούπολη.


Ασχολείται με εμπόριο ειδών DIY και γενικότερα με εξοπλισμό σπιτιού, όπως, εργαλεία, μπογιές, λύσεις αποθήκευσης, έπιπλα, λευκά είδη και κουζινικά. Διαθέτει ακόμα φυτώριο και εξοπλισμό κήπου, ενώ επεκτάθηκε και στα προϊόντα παράλληλης αγοράς, όπως, είδη καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα και αλλά. 

A & G KLEIMA
Η ιστορία της ξεκινά το 1991 με δύο καταστήματα στη Λάρνακα, ένα για οικιακές συσκευές κι ένα για έπιπλα, ενώ το 2005 η εταιρεία μετέφερε όλες τις δραστηριότητές της σε ιδιόκτητο τετραώροφο κτίριο 4.500 τ.μ. στην Αραδίππου. 


Το 2010 κατέφθασε στη Λευκωσία με κατάστημα 960 τ.μ. στα Λατσιά και το 2015 λειτούργησε τμήμα επίπλων εντός του Ellinas DIY στην Ανθούπολη.

P. MANGAS & SONS 
H εταιρεία ιδρύθηκε το 1986 στη Λεμεσό, με στόχο την εισαγωγή και διανομή προϊόντων υδραυλικών εγκαταστάσεων. 


Πλέον, δραστηριοποιείται σ’ έναν ανακαινισμένο χώρο 5.000 τ.μ., διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα ειδών που ξεπερνούν τις 50.000 με μεγάλη σειρά προϊόντων DIY.

MR. BRICOLAGE (LAZAROS HADJIFORADOS)
Ο γαλλικός όμιλος Mr. Bricolage, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά των DIY σε παγκόσμια βάση ήρθε στην Κύπρο στο τέλος του 2015, ανοίγοντας κατάστημα στη Λάρνακα, μετά από συμφωνία που υπεγράφη με τη Lazaros Hadjiforados & Sons.


Διαθέτει προϊόντα για μαστορέματα και λειτουργικές λύσεις για κάθε σπίτι. Στα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται η επέκταση των καταστημάτων της σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Το κατάστημα της Λάρνακας απλώνεται σε μια έκταση 4.200 τ.μ., διαθέτει πέραν των 200 θέσεων στάθμευσης και φιλοξενεί περίπου 40.000 προϊόντα.

HOMEMATE
Είναι μέλος του μαλτέζικου ομίλου Mizzi και αναμένεται να αναπτυχθεί στην Κύπρο, με δύο καταστήματα στη Λευκωσία. Από το 1998, η Homemate Co. Ltd αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο ανανέωσης σπιτιού στη Μάλτα.

Διαβάστε ακόμα: Στην Κύπρο κατέρχεται η Homemate


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα από τα καταστήματα της εταιρείας θα καταλαμβάνει τους πρώτους δύο ορόφους του Μεγάρου IMC (πρώην εμπορικού κέντρου Madisons), ενώ αναμένεται να λειτουργήσει δεύτερο κατάστημα στην επαρχία Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο