A&P Investments: Στο 95,49% η συμμετοχή στην A&P Enterprises

Την επιτυχή ολοκλήρωση στις 5 Ιανουαρίου 2018 της διαδικασίας αποδοχής της ολικής εκούσιας δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100%, µε ελάχιστο το 90% συν µια µετοχή, του εκδοµένου µετοχικού κεφαλαίου της A&P (Andreou & Paraskevaides) Enterprises Public Company Limited (A&P Enterprises) ανακοίνωσε η A&P (Andreou & Paraskevaides) Investments Ltd (A&P Investments).

Κατά τις 26 Σεπτεµβρίου 2017, ημερομηνία ανακοίνωσης της οριστικής απόφασης υποβολής της δημόσιας Πρότασης, η A&P Investments κατείχε άµεσα 109.634.573 µετοχές της A&P Enterprises που αντιπροσώπευαν το 60% του συνολικού εκδοµένου µετοχικού κεφαλαίου της A&P Enterprises. 

Διαβάστε ακόμα: Δημόσια Πρόταση για εξαγορά της A&P Enterprises από A&P Investments

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στο ΧΑΚ, δεν κατέχονταν οποιεσδήποτε μετοχές από πρόσωπα που µε βάση τον νόµο θεωρείται πως ενεργούσαν σε συνεννόηση µε τον προτείνοντα και δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε έµµεσες συµµετοχές σε σχέση µε τον προτείνοντα A&P Investments. 

Το συνολικό ποσοστό αποδοχής της πρότασης έφτασε το 35,49%, καθώς υποβλήθηκαν έντυπα αποδοχής και μεταβίβασης για 64.847.551 μετοχές της υπό εξαγορά εταιρείας. 

Εξάλλου, το συνολικό ποσοστό αποδοχής προστιθέµενο στο 60% που κατείχε άμεσα ο προτείνοντας στη λήξη της δημόσιας πρότασης στις 5 Ιανουαρίου 2018, εξασφαλίζει στον προτείνοντα συνολική συμμετοχή 95,49% στο εκδοµένο µετοχικό κεφάλαιο της υπό εξαγορά εταιρείας. 

Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, έχει επιτευχθεί ο όρος της δημόσιας πρότασης για απόκτηση από τον προτείνοντα τέτοιου αριθµού μετοχών της υπό εξαγορά εταιρείας, ο οποίος προστιθέµενος στις µετοχές που κατέχει ο προτείνοντας, να του δίνει κατ’ ελάχιστο το 90% συν µια µετοχή του εκδοµένου µετοχικού κεφαλαίου της A&P Enterprises. 

Σημειώνεται ακόμα ότι «το τελικό ποσοστό αποδοχής δύναται να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που κατά τον τελικό έλεγχο των εντύπων αποδοχής και μεταβίβασης, καθώς και των εγγράφων που απαιτούνται να συνοδεύουν τα εν λόγω έντυπα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλιπή ή λανθασµένα στοιχεία και ως εκ τούτου, δεν δύνανται να γίνουν αποδεκτά».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι κατόπιν ολοκλήρωσης των µεταβιβάσεων των µετοχών από τους µετόχους της υπό εξαγορά εταιρείας που αποδέχθηκαν τη δηµόσια πρόταση προς τον προτείνοντα, ο προτείνοντας προτίθεται να εξασκήσει το δικαίωµα εξαγοράς (Squeeze Out) για να αποκτήσει το 100% των µετοχών της A&P Enterprises µε αντάλλαγµα ίσο µε την προτεινόμενη αντιπαροχή των €0,155. 

Καταληκτικά, αναφέρεται ότι το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός τριών µηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής της ∆ηµόσιας Πρότασης. Μετέπειτα, ο προτείνοντας θα αιτηθεί τη διαγραφή της υπό εξαγορά εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν