Δημόσια Πρόταση για εξαγορά της A&P Enterprises από A&P Investments

Δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους της εταιρείας A&P (Andreou & Paraskevaides) Enterprises Public Company Limited υπέβαλε η A&P (Andreou & Paraskevaides) Investments Ltd για την απόκτηση μέχρι και του 100%, με ελάχιστο το 90% συν μια μετοχή, του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της A&P Enterprises, οι τίτλοι της οποίας είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των τίτλων της A&P Enterprises είναι €0,155 ανά μετοχή, πληρωτέα σε μετρητά, σε όλους τους μετόχους που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση την έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων της A&P Enterprises για το 2016, το 60% της εταιρείας ανήκει ήδη στην A&P Investments ενώ το 10,12% ανήκει στην Δήμητρα Επενδυτική. Υπογραμμίζεται πως το 30% διαμέσου έμμεσης συμμετοχής στην A&P Investments ανήκει στην Χριστίνα Παρασκευαϊδου η οποία πρόσφατα παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΔΣ.

Η εταιρεία A&P (Andreou & Paraskevaides) Investments Ltd συστάθηκε το 2007 ως Ιδιωτική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με σκοπό την κατοχή μετοχών για επενδυτικούς σκοπούς. 

Το συνολικό εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της A&P Enterprises αποτελείται από 182.724.286 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,17 η κάθε μια. Η A&P Investments κατέχει άμεσα 109.634.573 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 60% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της A&P Enterprises.

Η A&P Investments προβαίνει σε διευθετήσεις με πιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου για την καταβολή της απαιτούμενης αντιπαροχής προς τους μετόχους της A&P Enterprises που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση. 

Η Δημόσια Πρόταση υπόκειται στους εξής όρους και αιρέσεις:

Να παραληφθούν έγκυρα Έντυπα Αποδοχής και Μεταβίβασης από το Χειριστή Ανάδοχο για τέτοιο αριθμό μετοχών της Υπό Εξαγορά Εταιρείας, ο οποίος προστιθέμενος στις μετοχές που κατέχει ο Προτείνοντας, να του δίνει κατ’ ελάχιστο το 90% συν μια μετοχή του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της A&P Enterprises.

Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από τις σχετικές εποπτικές αρχές και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (η “Επιτροπή”) ως αυτό προβλέπεται από τον Νόμο. Τα πλήρη στοιχεία και πληροφορίες για τη Δημόσια Πρόταση θα περιληφθούν στο Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης το οποίο θα ετοιμαστεί σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου και τις σχετικές Οδηγίες της Επιτροπής αναφορικά με το περιεχόμενο του Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης.

Η The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (“CISCO”) ενεργεί ως Σύμβουλος του Προτείνοντα στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης. Επίσης, η CISCO ενεργεί ως Χειριστής. 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο