The Icon: Έπεσαν οι υπογραφές για το συμβόλαιο κατασκευής

Υπογράφηκε την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, στα κεντρικά γραφεία της Imperio, το Συμβόλαιο για την ανέγερση του πολυτελούς οικιστικού πύργου The Icon στη Λεμεσό. Η ανάθεση συμβολαίου έγινε σε μια από τις μεγαλύτερες εργοληπτικές εταιρείες, αναγνωρισμένη  για την πολύχρονη εμπειρία της στον κατασκευαστικό κλάδο.

Διαβάστε ακόμα: Τελική ευθεία για ΕΣΤΙΑ

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Ομίλου Εταιρειών Imperio, ένας εκ των Διευθυντών κ. Αντώνης Μισιρλής και εκ μέρους της εργοληπτικής εταιρείας, Αδελφοί Ιακώβου Λτδ, ο κ. Γιώργος Ιακώβου, CEO του Ομίλου Εταιρειών Ιακώβου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες που έχουν ήδη αρχίσει, θα συμπληρωθούν σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Η εκτέλεση του συμβολαίου αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία του τόπου αφού θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στον τομέα των υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το The Icon είναι από τα ελάχιστα έργα, τέτοιου μεγέθους όπου η πλειοψηφία των συμβούλων και συνεργατών του έργου απαρτίζεται από καταξιωμένες κυπριακές εταιρείες.  

Το πολυτελές The Icon, βρίσκεται επί της παραλιακής οδού του Δήμου Γερμασόγειας, θα έχει ύψος 125 μέτρα και θα είναι το τέταρτο ψηλότερο κτίριο στην Κύπρο. Αποτελείται από 21 ορόφους, 54 πολυτελή διαμερίσματα, όλα με απρόσκοπτη πανοραμική θέα στην πόλη και στην ακτογραμμή της Λεμεσού με πολυτελείς ανέσεις και υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο. 

Διαβάστε ακόμα: Ερευνητική: Καταθέτουν Ευσταθίου, Lekkas και Pretzner

To The Icon, πέρα από τα πολυτελή διαμερίσματα, θα διαθέτει επιπλέον χώρους που θα απευθύνονται και στο ευρύ κοινό, από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά της ακτογραμμής της πόλης.

Ένα μοντέρνο εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα της Λεμεσού, και μια εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης, θα αποτελούν τον 10ο όροφο στην νέα πολυώροφη ανάπτυξη στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού. 



Εμβληματικό έργο €100 εκατ.
Ανακοίνωση της Imperio αναφέρει ότι το έργο είναι εμβληματικό για την Λεμεσό αλλά και ευρύτερα για την Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Μισιρλή, διευθυντή της Imperio, «πρόκειται, για ένα εντυπωσιακό σε σχεδιασμό και προδιαγραφές κτίριο που θα κοσμεί την ακτογραμμή της Λεμεσού για τις επόμενες δεκαετίες». Πρόσθεσε επίσης, ότι το The Icon, στην ολοκλήρωση του, πολύ εύκολα θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα έργα παρόμοιου βεληνεκούς σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαϊάμι και Νέα Υόρκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πωλήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει το 35% του έργου και με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει αξία γύρω στα €100 εκατ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ιακώβου, CEO του Ομίλου Εταιρειών Ιακώβου, χαιρέτισε την υπογραφή του συμβολαίου, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανάθεση της εκτέλεσης του έργου και προσμένουν στην επιτυχή υλοποίηση αυτού του εικονικού κτιρίου το οποίο θα αποτελέσει μελλοντικό ορόσημο για την πόλη της Λεμεσού και την Κύπρο γενικά. Η ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με μια αξιοσέβαστη εταιρεία όπως ο Όμιλος Εταιρειών Imperio, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε στενά για έναν επιτυχημένο στόχο. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια