Υποσχόμενη εκκίνηση από τη Monaco Telecom

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν τα τελευταία χρόνια να επενδύσουν ή να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο το λιθαράκι τους στην επιστροφή της οικονομίας στις ράγες της ανάπτυξης. Ενδεικτικό της προόδου που έχει επιτευχθεί είναι η ανάδειξη της Κύπρου ως η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθνική ταυτότητα (nation brand) για το 2017, μετά την Ισλανδία, σύμφωνα με τον διεθνούς αναγνώρισης οίκο Brand Finance.
 
Μία επένδυση που επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας -και μάλιστα προερχόμενη από έναν κολοσσό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ήταν η κίνηση της Monaco Telecom να εξαγοράσει την MTN Κύπρου. Η επιλογή της Monaco Telecom να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο δεν αποτελεί ασφαλώς άλλη μια βραχυπρόθεσμη επένδυση, με ζητούμενο το γρήγορο και εύκολο κέρδος. Αντίθετα, η εταιρεία ήρθε για να μείνει και κυρίως για να… επεκταθεί. Ο μεγάλος στόχος της Monaco Telecom είναι να κτίσει μέσω της Κύπρου περιφερειακή παρουσία στη λεκάνη της Μεσογείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και της ίδιας και της κυπριακής οικονομίας συνεπακόλουθα. Οι άνθρωποι της Monaco Telecom, πάντως, θεωρούν και το δηλώνουν ότι η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο νησί είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και αναγνώριση των σημαντικών προσπαθειών που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
 
Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία
Όπως δηλώνει ο CEO της εταιρείας Martin Péronnet, η Monaco Telecom μέσω αυτής της επένδυσης, η Monaco Telecom δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην τοπική οικονομία, στοχεύοντας να οικοδομήσει ισχυρές, εκτενείς και μακροχρόνιες σχέσεις. «Σε αντίθεση με άλλες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις που αναζητούν το γρήγορο κέρδος και ακολούθως κατευθύνονται προς άλλους προορισμούς, η Monaco Telecom προσβλέπει στην οικοδόμηση ισχυρών εταιρικών σχέσεων που να έχουν διάρκεια», αναφέρει ο κ. Péronnet.
 
Είναι προφανές ότι από την επένδυση αυτή βγαίνει κερδισμένη και η κυπριακή οικονομία. Η παρουσία στο νησί ενός κολοσσού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών όπως η Monaco Telecom ενισχύει σημαντικά την εικόνα της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις και ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.
 
Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της εταιρείας, ο Martin Péronnet τόνισε ότι το ζητούμενο για την Monaco Telecom είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μέσα από τις υπηρεσίες που θα παρέχει. Σύμφωνα με τον CEO της Monaco Telecom, η εταιρεία φιλοδοξεί να πετύχει τους στόχους της ανοίγοντας νέους δρόμους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, μέσα από την καινοτομία και την παροχή προϊόντων παγκόσμιας κλάσης. Ως γνωστόν, η Monaco Telecom ανακοίνωσε πρόσφατα στρατηγική συνεργασία με την Huawei, με στόχο να καταστήσουν το Πριγκιπάτο του Μονακό  την πρώτη χώρα στον κόσμο με πλήρη κάλυψη από το δίκτυο 5G. Τέτοιες κινήσεις αποτυπώνουν τη διάθεση του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού να κινηθεί πέρα από τα συνήθη πλαίσια και να αναπτύξει δυναμικές τεχνολογικές προσεγγίσεις και καινοτόμες λύσεις στις τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα, όμως, με την προσπάθεια εφαρμογής καινοτόμων λύσεων, η Monaco Telecom θα εργαστεί και για την ενίσχυση της ποιότητας του δικτύου για τους πελάτες της.
 
Ο κ. Péronnet δεν έκρυψε την προσμονή της εταιρείας να θέσει σε εφαρμογή τα φιλόδοξα σχέδιά της στην Κύπρο. Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένος, για τον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκαν τους βασικούς συντελεστές της εταιρείας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στις τρεις πρώτες επισκέψεις τους στην Κύπρο. Όπως είπε, εισέπραξε ενδιαφέρον και εκτίμηση για τις προσπάθειες της εταιρείας. «Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για μας. Εμείς από την πλευρά μας σε όλες τις επαφές που είχαμε, δηλώσαμε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να ενώσουμε δυνάμεις για την αναβάθμιση της θέσης της Κύπρου στον περιφερειακό χάρτη των τηλεπικοινωνιών. Θέλουμε η παρουσία μας στο νησί να δώσει το σύνθημα για μια δυναμική εκκίνηση προς της νέα εποχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την προοπτική αυτής της επένδυσης μακροπρόθεσμα», δήλωσε με νόημα.

Δειτε Επισης

Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δ. Σκουρίδης: Το οικοσύστημα Ε&Κ στην Κύπρο και οι στόχοι της Πολιτείας
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες