Σε προσλήψεις προχωρεί η Altamira

Πέραν των 100 θέσεων εργασίας προτίθεται να προκηρύξει η Altamira Asset Management Cyprus, η οποία ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2018 τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ) της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) καθώς και ακινήτων, ύψους €7 δις.

Διαβάστε ακόμα: BOCΗ: Helix με discount 50%
 
Όπως είναι γνωστό, περισσότερα από 100 άτομα έχουν αιτηθεί για αποχώρηση από την Altamira με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου της ΣΚΤ, γεγονός το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε από την εταρεία ήταν αναμενόμενο και είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για άμεση κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών. Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να συμπίπτουν και με την πρόσφατη ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου σχετικά με την πώληση του χαρτοφυλακίου MEX ύψους €2,8 δις στο επενδυτικό ταμείο Apollo Global Management, αλλά και με την ευρύτερη κινητοποίηση στον τομέα διαχείρισης ΜΕΧ. Σημειώνεται ότι η Apollo Global Management είναι ο βασικός μέτοχος της Altamira Asset Management Cyprus. 
 
Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή και στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της, η Altamira βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού πέραν των 100 ατόμων με σκοπό τη στελέχωση των δύο επιχειρηματικών τομέων δραστηριότητάς της εταιρείας, της διαχείρισης ακινήτων και της διαχείρισης ΜΕΧ σε όλες τις επαρχίες. 
 
Συγκεκριμένα, οι θέσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που διαθέτουν εμπειρία τόσο στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα,  όσο και στη διαχείριση ΜΕΧ και ακινήτων.  Η διαδικασία συνεντεύξεων των υποψηφίων γίνεται σε συνεργασία με γνωστό Συμβουλευτικό Οίκο και την Υπηρεσια Ανθρώπινου Δυναμικου της Altamira.

Διαβάστε ακόμα: Ερευνητική: Καταθέτουν Παντελή, Χαραλάμπους και Ιωάννου για ΣΚΤ
 
Η Altamira Asset Management Cyprus παρέχει σημαντικές προοπτικές ανέλιξης, ελκυστικό πακέτο απολαβών, ενώ με την έναρξη της εργοδότησής τους, οι επιτυχόντες θα περάσουν από εξειδικευμένο πρόγραμμα ενσωμάτωσης. Τα άτομα που θα εργοδοτηθούν θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον διεθνούς εμβέλειας, με πολλές προκλήσεις, κάτω από την καθοδήγηση της μητρικής εταιρείας Altamira Ισπανίας.
 
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Altamira είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ΜΕΧ και Ακινήτων στην Ευρώπη. Διαθέτοντας πάνω από €60 δισ. υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, το πεδίο δραστηριοτήτων της Altamira περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με ή χωρίς εξασφαλίσεις, καθώς και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία πέραν των €35 δισ., προερχόμενα κυρίως από τραπεζικούς ισολογισμούς. Ξεκινώντας αρχικά ως πλατφόρμα εξυπηρέτησης προβληματικών δανείων και ακινήτων της Banco Santander, η Altamira επεκτάθηκε δυναμικά αποκτώντας χαρτοφυλάκια για διαχείριση από τράπεζες και κυρίως από τη Sareb, την «κακή τράπεζα» της Ισπανίας.
 
Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει τράπεζες, εθνικά και διεθνή ιδρύματα και επενδυτικά ταμεία όπως ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος BBVA, ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός Bain Capital και οι τράπεζες Banco Santander, Deutsche Bank και Bank of America, ενώ πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας διαχείρισης δανείων και ακινήτων Oitante στην Πορτογαλία.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών