COBALT: Κίνα και Ινδία οι επόμενοι προορισμοί

Μεταφέροντας πέραν των 600 χιλιάδες επιβατών το 2017, η αεροπορική εταιρεία Cobalt με έξι αεροσκάφη στο πτητικό της στόλο κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να εντάξει στο πρόγραμμα της πέραν των 18 προορισμών. Στα πλάνα της εταιρείας στοχεύουν σε  Ασία και κυρίως Κίνα αλλά και Ινδία.
 
Όπως σημειώνει σε συνέντευξη το στο InBusinessNews, o πρόεδρος του ΔΣ Γρηγόρης Διάκος από τις 27 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λάρνακας προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ενώ σε ό,τι αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες πέραν του business class πολύ σύντομα  θα προσφέρεται και κλειστό κύκλωμα WIFI κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 
Παράλληλα, ο κ. Διάκος επισημαίνει πως η εταιρεία επενδύει στην ποιότητα και στην υψηλού επιπέδου ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών η οποία, όπως σημειώνει, συμβάλλει στη δημιουργία αφοσιωμένων πελατών.
 
Διαβάστε ακόμα: Τι σημαίνει η πώληση Δήμητρας από Συνεργατισμό

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια η Cobalt έχει εντάξει στο πτητικό της πρόγραμμα πέραν των 18 προορισμών. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας; Να αναμένουμε ευχάριστες εκπλήξεις;
Είναι γεγονός με βάση τα επιχειρηματικά μας πλάνα επεκτείνουμε το πτητικό μας πρόγραμμα επιδιώκοντας να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό της Κύπρου έναν αερομεταφορέα με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες. Στόχος μας είναι να ανταποδώσουμε στο επιβατικό κοινό την εμπιστοσύνη που μας έδειξε από την πρώτη ημέρα που αρχίσαμε να πετάμε. Εμείς, οφείλω να πω ωστόσο ότι πορευόμαστε βάση προσεκτικών και καλά σχεδιασμένων κινήσεων. Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα έχουμε αρχίσει να πραγματοποιούμε πτήσεις προς το Αμπού Ντάμπι. Επίσης, προσθέσαμε το Ντίσελντορφ στο πτητικό μας πρόγραμμα και θα αρχίσουμε να πραγματοποιούμε πτήσεις από τις 3 Μαΐου επεκτείνοντας το δίκτυο μας προς τη Γερμανία μετά τη Φρανκφούρτη. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρω ότι μετά από πολύ καιρό η Κύπρος ενώνεται μέσω της εταιρείας μας απευθείας με το αεροδρόμιο του Χίθροου. Από τις 27 Μαρτίου θα πετάμε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας προς το δημοφιλέστερο αεροδρόμιο του Λονδίνου.
 
Όσον αφορά το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα θέλω να σας αναφέρω ότι έχουμε ήδη εξαγγείλει τους προορισμούς Μύκονος, Κοπεγχάγη και Γενεύη και αναμένεται να εξαγγείλουμε άμεσα και άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς. Στα άμεσα σχέδια μας είναι ακόμα και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την Κίνα μέσω πτήσεων με ανταπόκριση.
 
Γενικότερα, σε ό, τι αφορά τις πτήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας η στόχευση μας γίνεται για Ασία και κυρίως Κίνα αλλά και Ινδία η οποία συνδέεται και με Νότια Αφρική. Στους προγραμματισμούς μας είναι και η Βόρεια Ευρώπη αλλά και η Μέση Ανατολή και η Αίγυπτος. Σε σχέση με το στόλο μας, σήμερα έχουμε 6 δικά μας αεροσκάφη και προγραμματίζουμε το 2019 να εντάξουμε αεροσκάφη μικρής εμβέλειας και εισαγωγή wide- body αεροσκαφών.
 
Διαβάστε ακόμα: Γερμανικό Ογκολογικό: Κοντά σε deal με Υπουργείο Υγείας

Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε και η παροχή υπηρεσιών business class στα αεροσκάφη σας. Θα πρέπει να αναμένεται οποιοσδήποτε εμπλουτισμός των υπηρεσιών;
Θέλω να επισημάνω ότι η νέα υπηρεσία μας για business class θέσεις αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για μια νεοσύστατη εταιρεία όπως είμαστε εμείς. Η Cobalt, προσφέρει θέσεις business class στις πτήσεις της προς το Γκάτγουικ, την Μόσχα, το Αμπου Ντάμπι, το Χίθροου και την Αθήνα ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθεί η υπηρεσία και σε άλλες πτήσεις της εταιρείας. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες σε σχέση με τις business class θέσεις μας είναι ότι οι επιβάτες που τις επιλέγουν θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερη άνεση και προνομιακή εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Πιο συγκεκριμένα, η Cobalt είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που προσφέρει κάθισμα πλήρους μεγέθους για τη διαδρομή, χρησιμοποιώντας διαρρύθμιση 2 Χ 2 και ένα ευρύχωρο βήμα 102 εκατοστών.
 
Με τις θέσεις Business Class της Cobalt Air, το επιβατικό κοινό μπορεί να απολαύσει μοναδικά προνόμια στο έδαφος αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 
Η υπηρεσία Cobalt Business Class διαθέτει μεγάλα καθίσματα Business Class (2×2) για να προσφέρει στους επιχειρηματίες την εμπειρία ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος .
 
Επίσης, προσφέρει προτεραιότητα επιβίβασης, ξεχωριστό check-in counter, ευρύχωρα καθίσματα και πλούσια γεύματα κατόπιν παραγγελίας του πελάτη από το καινούργιο μας μενού, φιλοξενία σε Business Class lounges, και 2 αποσκευές έως 20kg. Αξίζει να αναφέρω ότι μόλις επιβιβάζονται, οι επιβάτες στην καμπίνα Business Class εξυπηρετούνται από εξειδικευμένο προσωπικό καμπίνας και απολαμβάνουν δωρεάν ποτά και εδἐσματα, συμπεριλαμβανομένου του  ειδικού κοκτέιλ "Cobalt Blue".
 
Για εμάς στην οικογένεια της Cobalt, έχει μεγάλη σημασία να προσφέρουμε πάντοτε στο επιβατικό κοινό την καλύτερη εξυπηρέτηση και το καλύτερο προιόν κάνοντας τα ταξίδια του μια ξεχωριστή εμπειρία. Επιδιώκουμε να ανταποδώσουμε στο επιβατικό κοινό την εμπιστοσύνη που μας δείχνει αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες μας και εισάγοντας καινοτομίες. Για να απαντήσω στην ερώτηση σας όμως πρέπει να σας πω ότι προγραμματίζουμε να εισάγουμε την υπηρεσία wifi on board γεγονός το οποίο θα προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια επιλογή για ψυχαγωγία εν πτήση.
 
Σημαντικό νομίζω είναι επίσης να αναφέρω ότι πολύ σύντομα θα προσφέρεται και κλειστό κύκλωμα WIFI κατά την διάρκεια της πτήσης με ένα αρκετά ενδιαφέρον και εμπλουτισμένο περιεχόμενο έτσι ώστε ο επιβάτης να απασχολείται και να απολαμβάνει το ταξίδι του  από το κινητό το tablet η τον υπολογιστή του.
 
Ποιες ήταν οι κυριότερες προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η εταιρεία;
H Cobalt παρόλο που ξεκίνησε την πορεία της μέσα σε ένα περιβάλλον αντιξοοτήτων, κατάφερε πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει τις πολλές προκλήσεις και να προσελκύσει πέραν των 600.000 επιβατών. Σ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τα στελέχη της εταιρείας για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξε το επιβατικό κοινό μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, θέτοντας νέους στόχους και να προσφέρουμε όλο και καλύτερες υπηρεσίες.
 
Ο μεγάλος αριθμός των επιβατών που επέλεξαν την Cobalt από την πρώτη μας πτήση μέχρι σήμερα, μας απέδειξε ότι σωστά πράξαμε και δημιουργήσαμε μια κυπριακή αεροπορική εταιρεία, καθώς ήταν κάτι που χρειαζόταν τόσο η Κύπρος, όσο και οι ταξιδιώτες. Οι αρχικές αδυναμίες μας προκλήθηκαν λόγω του ότι ξεκινήσαμε το πτητικό μας πρόγραμμα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου (Ιούλιο του 2016) και επίσης λόγω κάποιων ελλείψεων στον προγραμματισμό μας. 
 
Είναι σημαντικό να αναφέρω εδώ ενώπιον όλων σας ότι η Cobalt, μέσω των καινοτόμων υπηρεσιών της και της ποιότητας που προσφέρει, διαφοροποιείται από τις άλλες εταιρείες, εξυπηρετεί τον ταξιδιώτη, ενισχύει την κυπριακή οικονομία και διαφημίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό.
 
Εμείς, βαδίσαμε με γνώμονα το όραμα της Cobalt να συμβάλλει στην ανάδειξη της Κύπρου σε αεροπορικό περιφερειακό κόμβο και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
 
Στόχος του, Διοικητικού συμβουλίου κα της διεύθυνσης  είναι πάντοτε η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας και η κατάρτιση μας στη συνείδηση του κοινού ως η μόνη κυπριακή εταιρεία.
 
Για εμάς, μετρούν οι δεσμεύσεις της Cobalt προς το επιβατικό κοινό και βάζουμε τα δυνατά μας για να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες του.
 
Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι η εταιρεία μας ανακηρύχθηκε καλύτερη καινοτόμα αεροπορική ‘innovative startup airline of the year 2017’ εταιρεία της χρονιάς.
 
Η διάκριση αυτή από την παγκόσμια Ερευνητική Εταιρεία Αεροπορικών Εταιρειών CAPA είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς καταδεικνύει την υπεροχή της Cobalt όσον αφορά τη γρήγορη επέκταση και τις καινοτόμες υπηρεσίες της.
 
Το βραβείο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Cobalt, αφού αναγνωρίζεται και σε παγκόσμιο επίπεδο, η δράση και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε στον ένα χρόνο λειτουργίας της, τόσο όσον αφορά την επέκταση των δραστηριοτήτων της, όσο και στην προώθηση καινοτόμων υπηρεσιών.
 
Η εταιρεία μας κατάφερε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις άλλες νεοφυείς αεροπορικές εταιρείες και μόνο περήφανοι μπορούμε να αισθανόμαστε για αυτό. Ακόμα, πρόσφατα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) μας καλωσόρισε στην οικογένεια της γεγονός το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα ανάμεσα σε άλλα επιτεύγματα στον ενάμιση χρόνο δραστηριοποίησης μας. Με το πιστοποιητικό IOSA (safety certificate) το οποίο λάβαμε από την IATA, άνοιξε η πόρτα για να θεωρούμαστε μέλος στον Οργανισμό. Η IATA μας παρέχει ένα ψηλό στάτους στην αεροπορική βιομηχανία και ευκαιρίες δραστηριοποίησης σε νέους προορισμούς.
 
Το τρίπτυχο ασφάλεια, καινοτομία αλλά και αξιοπιστία είναι για εμάς εδώ στην Cobalt το σύνθημα μας.
 
Σε ό,τι αφορά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, πως θα μπορούσε κατά την άποψη σας να εμπλουτιστεί περαιτέρω;
Μόνο ευχαριστημένοι θα πρέπει να είμαστε εμείς οι εμπλεκόμενοι στον τομέα τα τελευταία χρόνια καθώς οι αριθμοί σπάζουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
 
Το στοίχημα λοιπόν είναι η ποιότητα και εκεί πρέπει να επενδύσουμε. Υψηλού επιπέδου ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών συμβάλλει στη δημιουργία αφοσιωμένων πελατών.
 
Ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος δεν σταματά ποτέ γιατί οι επιδόσεις ιδιαίτερα της τελευταίες διετίας μας καλούν να διαχειριστούμε συνετά και αποτελεσματικά τις αυξανόμενες απαιτήσεις της τουριστικής ζήτησης για το 2018, η οποία επίσης αναμένεται να κινηθεί με θετικό πρόσημο.
 
Οι νέες προκλήσεις επιβάλλουν βέλτιστη ανταπόκριση των αρμοδίων φορέων σε μια σειρά από θέματα.
 
Ειδικότερα, κρίνεται επιτακτική ανάγκη όπως συσταθεί άμεσα το Υφυπουργείου Τουρισμού, που αποτελεί πλέον επείγον ζήτημα προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση της νέας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό. Ακόμα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, προκειμένου να καταστεί πιο στοχευμένο το τουριστικό προϊόν.
 
Σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία και αριθμούς και το 2018 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά σε σύγκριση με την προηγούμενη. Θα είναι η 3η κατά σειρά χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό.
 
Η συνδεσιμότητα που παρέχουμε στην Κύπρο, με όλες τις μεγάλες πόλεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή φέρνει περισσότερους τουρίστες και περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για την χώρα και αυτός είναι ο στόχος μας.
 
FACTS & FIGURES
Αριθμός αεροσκαφών:
6
Προορισμοί: Λάρνακα, Πάφος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Μύκονος, Λονδίνο Χίθροου, Γκάτγουικ, Στάνστετ, Μάντσεστερ, Δουβλίνο, Ζυρίχη, Γενεύη, Κοπεγχάγη, Παρίσι CDG, Μαδρίτη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Μόσχα, Τελ- Αβίβ, Βηρυτός, Αμπου Ντάμπι
Προσωπικό: 250 άτομα
Αριθμός επιβατών 2017: πάνω από 600 χιλιάδες

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food