Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γερμανικό Ογκολογικό: Κοντά σε deal με Υπουργείο Υγείας

Θέμα ημερών είναι το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Νοσοκομείου που εδρεύει στη Λεμεσό για αγορά υπηρεσιών από το νεοσύστατο ιατρικό κέντρο. Στόχος, να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της Λεμεσού και της Πάφου οι οποίοι εδώ και χρόνια πηγαινοέρχονται στη Λευκωσία, προκειμένου να λάβουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται πολύ κοντά σε ακτίνα συμφωνίας και το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Όπως ανέφερε, εξάλλου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ο αρμόδιος Υπουργός, Κωνσταντίνος Ιωάννου, το Υπουργικό Συμβούλιο την προηγούμενη Τετάρτη άναψε πράσινο φως στην αύξηση του ανώτατου ποσού για την αγορά υπηρεσιών από το εν λόγω ιατρικό κέντρο, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, από τα €4 εκατομμύρια ετησίως, τα οποία είχε εγκρίνει τον περασμένο Ιανουάριο το Υπουργικό ( στο πλαίσιο της έναρξης της διαπραγμάτευσης), πλέον θα μπορούν να διατεθούν μέχρι και €5 εκατομμύρια, χωρίς να σημαίνει ότι θα δαπανηθεί για το σκοπό αυτό το σύνολο του ποσού. Το ακριβές ποσό της συμφωνίας θα καθοριστεί σύντομα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε ακόμα: Σε λειτουργία το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό

Η απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου προέκυψε, καθώς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του Γερμανικού Ογκολογικού διαφάνηκε ότι το ποσό των €4 εκατ, το οποίο είχε προϋπολογιστεί από το Υπουργείο Υγείας, δεν ήταν τελικά αρκετό για την κάλυψη όλων των αναγκών. Με την κίνηση αυτή, αναμένεται να κλείσει η συμφωνία και να αρχίσει άμεσα η παροχή υπηρεσιών προς του ασθενείς. 

Διαβάστε ακόμα: COBALT: Κίνα και Ινδία οι επόμενοι προορισμοί

Οι παρεχόμενες Υπηρεσίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία του Υπουργείου Υγείας με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο θα περιλαμβάνει: 

Α. Την παροχή υπηρεσιών ακτινοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς  από τη Λεμεσό και την Πάφο. Οι ασθενείς από Λευκωσία και Λάρνακα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου

Β. Την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών στον διαγνωστικό τομέα. Πιο αναλυτικά, οι ασθενείς από όλοι την Κύπρο θα μπορούν να κάνουν χρήση του PET-CT  Scan, της πλέον σύγχρονης μεθόδου διαγνωστικής στον τομέα της  ογκολογίας και της καρδιολογίας, η οποία δεν προσφέρεται από άλλο ιατρικό κέντρο στην Κύπρο. Τονίζεται ότι για τη συγκεκριμένη εξέταση, οι ασθενείς μεταβαίνουν σήμερα στο εξωτερικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συμφωνία, δεν περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσιών χημειοθεραπείας για τους ασθενείς από τη Λεμεσό και την Πάφο. 

Όπως πληροφορείται το INBusinessNews, η συμφωνία Υπουργείου και Γερμανικού Ογκολογικού προβλέπει την εξυπηρέτηση περίπου 800 ασθενών το χρόνο. 

Η αγορά υπηρεσιών ακτινοθεραπείας από το Γερμανικό Κέντρο, αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, το οποίο σήμερα εξυπηρετεί όλους τους καρκινοπαθείς που χρήζουν ακτινοθεραπείας και προέρχονται από όλες τις επαρχίες. Υπενθυμίζεται πως το 80% των καρκινοπαθών στην Κύπρο απευθύνονται στο κράτος για κάλυψη των αναγκών τους. 

Το Γερμανικό Ογκολογικό, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, άνοιξε τις πύλες τον το περασμένο Νοέμβριο. Το κόστος κατασκευής του ξεπέρασε τα €40 εκατ. Το 70% του ποσού που δαπανήθηκε για την κατασκευή της κλινικής χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων (ΕΤΕπ).  Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών και καινοτόμων για τα Κυπριακά δεδομένα υπηρεσιών, όπως ένα ολοκληρωμένο Τμήμα Ακτινοθεραπείας, Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας, Διαγωνιστικό και Επεμβατικό Τμήμα και Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής.

Διαβάστε ακόμα: Τι σημαίνει η πώληση Δήμητρας από Συνεργατισμό

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ