Zeus: Στ’ άδυτα του υπερπολυτελούς yacht του Jοhn Christodoulou (pics)

Μάριος Ρούσσος  15/06/2021 06:30
Zeus: Στ’ άδυτα του υπερπολυτελούς yacht του Jοhn Christodoulou (pics)

Zeus: Στ’ άδυτα του υπερπολυτελούς yacht του Jοhn Christodoulou (pics)

Μάριος Ρούσσος  15/06/2021 06:30

Στο ιδιόκτητο yacht του John Christodoulou «Zeus», στο Limassol Marina, θα τραγουδήσει στις 8 Ιουλίου η αγαπημένη Κύπρια τραγουδίστρια Άννα Βίσση, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον κ. Christodoulou, μέσω του Yianis Foundation που ο δεύτερος δημιούργησε για μια σειρά από δράσεις με στόχο την προσφορά στα παιδιά της Κύπρου.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση και δη τη συναυλία της δημοφιλούς συμπατριώτισσας μας τραγουδίστριας στο «Zeus», θα δοθούν σε εννέα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης στο νησί μας, ως μια σημαντική ενίσχυση του αξιέπαινου έργου που επιτελούν.

Διαβάστε ακόμη: 

John Christodoulou και Άννα Βίσση ενώνουν δυνάμεις

John Christodoulou: Η καριέρα, το φιλανθρωπικό έργο και οι τραυματικές παιδικές αναμνήσεις από την εισβολή

Τι κοινό έχουν όμως ένας Μεξικανός μεγιστάνας των media, ένα ιαπωνικό σπαθί και ο John Christodoulou; Με την πρώτη ματιά, τίποτα. Ωστόσο, αν κοιτάξει κάποιος στον ορίζοντα, ίσως δει στη θάλασσα το Zeus, ένα υπερπολυτελές γιοτ που αποτελεί την κοινή συνισταμένη των πιο πάνω.

Το εντυπωσιακό γιοτ έχει μεγάλη ιστορία που ξεκινάει κάπου στο 1991. Αρχικά, είχε κατασκευαστεί για τον μεξικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ, Emilio Azcarraga. Ο Μεξικανός ήταν ο ιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της τηλεόρασης και του ομίλου πολυμέσων Televisa. Τότε το γιοτ είχε ονομαστεί «Eco». O Azcarraga απεβίωσε στις 16 Απριλίου το 1997, αφήνοντας πίσω του τεράστια περιουσία στα παιδιά του.

Επόμενος ιδιοκτήτης του γιοτ ήταν ο Larry Ellison, ο οποίος βάπτισε το πλοίο «Katana». Το όνομα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο τύπο ιαπωνικού σπαθιού, τα οποία έχουν ταυτιστεί με τους πολεμιστές σαμουράι. Για την ιστορία, ο ηθικός κώδικας των αριστοκρατών της Ιαπωνίας αναφέρει ότι το κατάνα «είναι η ψυχή του σαμουράι». Ο Larry Ellison υπήρξε ο συνιδρυτής, εκτελεστικός διευθυντής και τεχνολογικός διευθυντής της Oracle, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους τεχνολογίας. Τον Απρίλιο του 2021, βρισκόταν στη λίστα Bloomberg στη 10η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, με περιουσία 93.9 δισ δολάρια.

​Αργότερα, όταν παραδόθηκε το γιοτ Rising Sun στον Ellison, αυτός πούλησε το Katana στον Aidan Barclay, ένα εκ των γιων του David Rowat Barclay, ο οποίος υπήρξε μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, ιδιοκτήτες του ομίλου ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Telegraph.

Ο Barclay ονόμασε το γιοτ «Enigma» και το ανακαίνισε το 2009, για να το πουλήσει το 2017 στον John Cristodoulou για 48.5 εκατ. ευρώ. Ο Christodoulou ονόμασε το γιοτ «Zeus», την λατινική ονομασία του αρχαίου θεού Δία.

Με δύναμη από τον Όλυμπο

Το υπερπολυτελές γιοτ τροφοδοτείται από 2 Deutz (BV16M628) 5.000hp πετρελαιοκινητήρες, 1 General Electric (LM 1600) 18.500hp αεριοστρόβιλους κινητήρες και προωθούνται από τα τριπλά waterjets του. Το γιοτ Zeus είναι ικανό για τελική ταχύτητα 32 κόμβων και κρουαζιέρα στους 18 κόμβους. Με τις δεξαμενές καυσίμων 230.000 λίτρων του, έχει μέγιστη εμβέλεια 4.031 ναυτικών μιλίων στους 18 κόμβους. Οι δεξαμενές νερού του αποθηκεύουν περίπου 38.000 λίτρα γλυκού νερού.​

​Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο σύστημα σταθεροποίησης που μειώνει το εφέ κίνησης και παρέχει μια πιο ομαλή και πιο απολαυστική εμπειρία πλεύσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το είχε αγοράσει ο Ellison, είχε αφαιρέσει τις εγκαταστάσεις jet ski, και τοποθέτησε γήπεδο μπάσκετ.​

​Το Zeus διαθέτει ατσάλινο κύτος και υπερκατασκευή grp, με ξύλινο καταστρώματα. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας ταξινόμησης του Lloyds Register.​

Από το Μονακό στην Κύπρο

Μπορεί η βάση του να είναι το Μονακό όπου διαμένει με την οικογένεια του, αλλά ο Κύπριος ηγέτης της αγοράς ακινήτων John Christodoulou επισκέπτεται συχνά την Κύπρο και ιδιαίτερα τη Λεμεσό με το υπερπολυτελές γιοτ του.

Πρόσφατα ο John Cristodoulou είχε παρακολουθήσει τους αγώνες της F1 στο Μονακό από το Zeus, κρατώντας την κυπριακή σημαία.

Ο John Christodoulou θα βρίσκεται στην Κύπρο αρχές Ιουλίου για έναν πολύ ιερό σκοπό και με την συνοδεία της Άννας Βίσση. Συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί εκδήλωση στις 8 Ιουλίου στο Limassol Marina, και στο ιδιόκτητο yacht του John Christodoulou, με στόχο όλα τα έσοδα να δοθούν σε 9 σχολεία ειδικής εκπαίδευσης στο νησί μας, ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο τους. Τη βραδιά θα την «ντύσει» η φωνή της αγαπημένης Κύπριας τραγουδίστριας Άννας Βίσση.​

​Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Yianis Christodoulou, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του, www.yianischristodouloufoundation.com.

Η ταυτότητα του Zeus

Πλήρες όνομα: M/Y Zeus

Μήκος: 244'5 / 74.5m

Κατασκευαστής: Blohm + Voss

Σχεδιαστής: Francis Design

Έτος κατασκευής | Έτος επισκευής: 1991 | 2009

Μοντέλο: Custom

Πλάτος: 36'9 /  11.2m

Gross Tonnage: 1150 Tonnes

Βύθισμα: 10'6 /  3.2m

CRUISING SPEED: 18 Knots

TOP SPEED: 32 Knots

Πλήρωμα: 21

Ιδιοκτήτης & επισκέπτες: 12

Καμπίνες: 6 (1 Master, 1 VIP, 4 Double)

Αξία: US$ 50 εκατ.

Ετήσιο κόστος: US$ 4 – 6 εκατ.

Ιδιοκτήτης: John Christodoulou  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας