AMERICAN HELLENIC HULL INSURANCE COMPANY LTD

H ναυτασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull Insurance Company Ltd (AHHIC) ιδρύθηκε το 2015 στην Κύπρο και αδειοδοτήθηκε από τις κυπριακές Αρχές τον Ιούλιο του 2016.
 
H American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) είναι μια ισχυρά τοποθετημένη -στη διεθνή αγορά- ναυτασφαλιστική εταιρεία και αποτελεί επενδυτική σύμπραξη μεταξύ του American P&I Club και της Hellenic Hull Management. Η AHHIC, καλύπτει όλους τους κινδύνους σκάφους και μηχανής των πλοίων, σε όλα τα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα, παρέχοντας ασφάλιση για Hull & Machinery, Salvage, General Average, War, Sue and Labor expenses.
Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία της Κύπρου που πληρoί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής Οδηγίας Solvency II και έχει υποβληθεί στα πιο αυστηρά οικονομικά «stress tests». Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, ο τρέχων ασφαλισμένος στόλος αριθμεί 2,264 πλοία, ενώ οι συνεργαζόμενοι με την American Hellenic διεθνείς μεσίτες ναυτασφαλειών είναι 175. Τη λειτουργία και διαχείριση της εταιρείας έχει αναλάβει η Hellenic Hull Management, με Chief Executive Officer (CEO) και Chief Underwriter τον κ. Ηλία Τσακίρη, ο οποίος διαθέτει εμπειρία 25 ετών στην αγγλική, κυπριακή και ελληνική αγορά.
 

 
Οι υπηρεσίες 
Η American Hellenic Hull παρέχει ασφάλιση στους πλοιοκτήτες για Hull & Machinery, Salvage, General Average, War, Sue and Labor expenses, όπως εξήγησε ο κ. Τσακίρης.
 
Τα θέματα
Η American Hellenic, η οποία πρωτοστατεί στον κλάδο της σε διεθνές επίπεδο, είναι πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει στη ναυτασφαλιστική βιομηχανία. «Τα χαμηλά αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί για την αγορά των Lloyd’s στον κλάδο της ναυτασφάλισης τα τελευταία έτη, κάνουν επιτακτική την ανάγκη επιστροφής στην κερδοφορία. Ορισμένα από τα συνδικάτα που κάλυπταν παραδοσιακά τον συγκεκριμένο τομέα, και ειδικότερα την ασφάλιση σκάφους και μηχανής, δηλώνουν τη σταδιακή απομάκρυνσή τους από αυτή την αγορά. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρξει ανοδική τάση των ναυτασφαλίστρων εντός του 2019, γεγονός που τοποθετεί την εταιρεία μας σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση».
 
Από την Κύπρο
Η AHHIC παρότι δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρεί τον τοπικό της χαρακτήρα. Ο στόχος από την έναρξη της λειτουργίας της παραμένει σταθερός: «Από την Κύπρο ασφαλίζουμε την υφήλιο». «Για την επίτευξη του σκοπού μας έχουμε επενδύσει πολύ στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία, αλλά και στο ταλέντο των στελεχών μας, η διαρκής επιμόρφωση των οποίων καθιστά την AHHIC πρωτοπόρο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της», σημείωσε. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, η ανάπτυξη της έχει ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις και κάθε στόχο, γεγονός που χαίρει αναγνώρισης από τους πλοιοκτήτες ανά τον κόσμο.
 
Ανερχόμενη δύναμη
Τα θετικά αποτελέσματα για την American Hellenic Hull, μετά και την ετήσια αύξηση των ακαθάριστων ασφαλίστρων κατά 40% για το 2018, επισφράγισε το American P&I Club, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της εταιρείας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η AHHIC αντιπροσωπεύει τη νέα δύναμη στον κλάδο της ναυτασφάλισης. Η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο να διπλασιάσει την αξία της αρχικής επένδυσής της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
 
Νέες προκλήσεις
Όσον αφορά στο εθνικό επίπεδο, η ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Βεβαίως, το μέλλον της εξαρτάται και από τις ενέργειες του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), ο οποίος δε θεωρούμε ότι δίνει τη δέουσα βαρύτητα στον τομέα της ναυτασφάλισης, επεσήμανε ο κ. Τσακίρης. Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να καταστήσει την Κύπρο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο (Cluster). Η American Hellenic στηρίζει αυτές τις ενέργειες, αποτελώντας έναν από τους πρεσβευτές της χώρας σε όλους τους μείζονες ναυτιλιακούς οργανισμούς. Ως αποτέλεσμα των αποφάσεων ορισμένων εταιρειών εν όψει Brexit, η  κυπριακή σημαία ανεμίζει πλέον στην P&O, ο στόλος της οποίας είναι καταχωρημένος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιπλέον, μια σειρά από άλλες ναυτασφαλιστικές εταιρείες βλέπουν θετικά τη μετεγκατάστασή τους στην Κύπρο.  Συμπερασματικά, οι συνέπειες του Brexit, το ευνοϊκό προς τις επενδύσεις περιβάλλον, ο σημαίνων γεωπολιτικός ρόλος της Κύπρου, αλλά και η διαρκής ανοδική τάση της κυπριακής ναυτιλίας, αποτελούν μερικούς μόνο παράγοντες για τους οποίους θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των ναυτασφαλιστικών δραστηριοτήτων. Συνεπώς, ο ΣΑΕΚ θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.
 
H εποπτεία
Οι εθνικές Αρχές έχουν προσαρμοστεί στο ρυθμιστικό πλαίσιο που ορίζει η EIOPA, με τις κυπριακές εποπτικές Αρχές να διακρίνονται, μεταξύ άλλων, για το υψηλής αξίας και εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό που τις πλαισιώνει. Όντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τελούμε υπό το καθεστώς που ορίζει η EIOPA για τη Φερεγγυότητα ΙΙ. Σε ό,τι αφορά στην American Hellenic, τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στο 118% των κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας και 159,30% των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Φερεγγυότητας ΙΙ στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2018.
Είναι γεγονός πως οι αναφορές που καλούμαστε, ως εταιρείες, να αποστείλουμε στις κυπριακές εποπτικές Αρχές πληθαίνουν υποχρεωτικά, ανέφερε. Βεβαίως, αυτό δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την εγκατάσταση έδρας εταιρειών ή την προσέλκυση επενδύσεων.
Η Κύπρος παραμένει ο ιδανικός προορισμός για επενδύσεις, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, πιστότητα και συνέπεια. Η American Hellenic Hull, έχοντας μια σημαντική εμπειρία από τις εποπτικές Αρχές της Νέας Υόρκης, δηλώνει εμφατικά πως οι αντίστοιχες κυπριακές δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα, καθώς η τεχνογνωσία και το ταλέντο βρίσκονται στο επίκεντρο της κυπριακής αγοράς.
 
FACTS & FIGURES
Έτος ίδρυσης: 2015
Κύκλος εργασιών από ιδρύσεως: USD 28.230.512
Μεσίτες ναυτασφαλειών: 175 brokers σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία
Τρέχων ασφαλισμένος στολος: 2.264
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Καλλιθέας 4,  Imperial House, 2ος όροφος, γραφείο 202
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 3086, Λεμεσός
Tηλέφωνο: 25584545
Φαξ: 25584641
Ε- mail: info@ahhic.com
 

Δειτε Επισης

G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
EUROLIFE
TRUST
ROYAL CROWN
METLIFE EUROPE D.A.C.
AIG EUROPE S.A.
CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
CNP CYPRIALIFE
ΟΜΙΛΟΣ CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS
ΥΔΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ