ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου, ως η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία του τόπου, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας για 68 ολόκληρα χρόνια. Από το 1951 παρέχουν γρήγορη και αποτελεσματική διευθέτηση Aπαιτήσεων, νέα προϊόντα, σύγχρονους τρόπους προώθησης και ψηλό επίπεδο τεχνολογίας.
 
Mε συνετή και σοβαρή εταιρική κουλτούρα και διαχείριση διακρίνονται για τον επαγγελματισμό του έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού τους, όπως αναφέρει ο Διευθυντής Μάρκετινγκ, Λίνος Ερμογενίδης. 
Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου διαθέτουν ολοκληρωμένη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, έχοντας ως επίκεντρο την παροχή της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης στους ασφαλισμένους τους. Βελτιώνουν συστηματικά τα παραδοσιακά ασφαλιστικά τους Σχέδια και αναπτύσσουν νέες, πρωτοποριακές και ευέλικτες καλύψεις, που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
 

 
Η καινοτόμος εφαρμογή Drive Safe

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου πρωτοπορούν και πάλι! Η τελευταία τους καινοτομία, η εφαρμογή κινητού τηλεφώνου Drive Safe, καταγράφει την οδηγική συμπεριφορά, βοηθώντας τους οδηγούς να γίνουν ακόμη καλύτεροι στο δρόμο και να οδηγούν με έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, εξοικονομώντας κόστος και καύσιμα.
Αξιοποιώντας τους αισθητήρες και την υπηρεσία τοποθεσίας του κινητού τηλεφώνου, το Drive Safe είναι σε θέση να αναγνωρίσει την έναρξη και τη λήξη κάθε διαδρομής και να βαθμολογήσει την οδηγική συμπεριφορά του χρήστη.                                                                                 Με το Drive Safe ο οδηγός ενημερώνεται στο τέλος κάθε διαδρομής για την οδηγική του συμπεριφορά και λαμβάνει μια βαθμολογία (0–100). Με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να αντιληφθεί άμεσα τα αδύνατα του σημεία και να τα βελτιώσει στην αμέσως επόμενη διαδρομή. Πρόσθετα, μπορεί να δει την οδηγική του συμπεριφορά διαχρονικά και πώς αυτή συγκρίνεται με εκείνη άλλων οδηγών.
Το Drive Safe βοηθά τους οδηγούς να γίνουν ακόμα καλύτεροι στο δρόμο, να οδηγούν με ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και ταυτόχρονα να λαμβάνουν έκπτωση στην ανανέωση του ασφαλιστηρίου τους, ανάλογα με τη βαθμολογία τους και υπό προϋποθέσεις, όπως είναι η συνολική διανυθείσα απόσταση και οι μήνες χρήσης της εφαρμογής.

Πώς βαθμολογεί την οδηγική συμπεριφορά
Ο βαθμός κάθε διαδρομής και η συνολική βαθμολογία του οδηγού υπολογίζονται βάσει του προηγμένου αλγορίθμου βαθμολόγησης του Drive Safe, ο οποίος λαμβάνει υπόψη την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση, το απότομο και επιθετικό φρενάρισμα, την απότομη και επιθετική επιτάχυνση, καθώς και την οδήγηση κατά τις επικίνδυνες ώρες (μεταξύ 00:00-05:00). To Drive Safe παρέχει στον οδηγό πλήρη και λεπτομερή πληροφόρηση αναφορικά με κάθε διαδρομή του, καταδεικνύοντας όλα τα σημεία στα οποία η οδήγησή του δεν ήταν η ιδανική. Μέσω της ανίχνευσης χρήσης κινητού εν ώρα οδήγησης μετράται η απόσπαση προσοχής του οδηγού, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις μέρες μας.
 
Πώς ανταμείβει τον καλό οδηγό
Κάθε οδηγός που έχει εγκαταστήσει και χρησιμοποιεί το Drive Safe μαζεύει, ανάλογα με την οδηγική του συμπεριφορά  τόσο για κάθε διαδρομή όσο και συνολικά, GIC Safe Miles. Τα GIC Safe Miles αποτελούν τη συνεισφορά κάθε οδηγού στην οδική ασφάλεια του τόπου και θα αξιοποιούνται με διάφορους τρόπους προς όφελος του ιδίου και της κοινωνίας.                                                          Το 2019 οι οδηγοί θα μπορούν να εξαργυρώνουν τα GIC Safe Miles με συνεισφορά σε κοινωφελείς οργανισμούς, εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες και δωροκουπόνια σε εμπορικά καταστήματα.
Παράλληλα, το Drive Safe θα εξαγγείλει διαγωνισμούς με στόχο να παρακινήσει τους οδηγούς να οδηγούν με ασφάλεια, ανταμείβοντας τους με δώρα, όπως καύσιμα.
Επιπρόσθετα, θα προσφέρεται πολύ σύντομα σε όσους το επιθυμούν, υφιστάμενους ή νέους πελάτες, η δυνατότητα σύνδεσης του Drive Safe με ασφαλιστήριο οχήματος και, ανάλογα με τη βαθμολογία οδήγησης, θα επωφελούνται εκπτώσεων στο ασφαλιστήριό τους υπό προϋποθέσεις.
 
Διευθυντική ομάδα
Εκτελεστική Επιτροπή
Άριστος Στυλιανού, Εκτελεστικός Πρόεδρος
Γιώργος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής Commercial
Εύα Ξενοφώντος,Διευθύντρια Τμήματος Πληροφορικής
Ευάγγελος Μονοχρήστου, Διευθυντής Digital Business Services
Εύρος Κυριακίδης, Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος
Έφη Γεωργίου, Διευθύντρια Προσωπικών Ασφαλίσεων
Λίζα Πατσαλίδου, Οικονομική Διευθύντρια
Λίνος Ερμογενίδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ
Ντίνος Πολυκάρπου, Διευθυντής Γραφείου Εκτελεστικού Προέδρου
Χλόη Αμερικάνου, Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών και Απαιτήσεων
 
 
FACTS & FIGURES

Έτος ίδρυσης: 1951
Προσωπικό: 97  άτομα
Κύκλος εργασιών: €48.9  εκατ.  (2018)
Μερίδιο αγοράς: 12,7%  (2018)
Πηγή:  Σύνδεσμος Ασφαλιστικών  Εταιρειών  Κύπρου
Γραφεία  στην Κύπρο:  5
Ίδια κεφάλαια  υπό το Solvency II:  €41 εκατ.  (31/12/2017)
 
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ταχυδρομική διεύθυνση: Θεμιστοκλή Δέρβη 2-4, 1511, Λευκωσία
Τηλεφωνικό κέντρο: 8000.87.87
Τηλέφωνα καταστημάτων
Λευκωσία: 22124700
Λεμεσός: 25156100
Λάρνακα: 24145000
Πάφος: 26166500
Παραλίμνι: 23826345
E-mail: general@gic.bankofcyprus.com
Ιστοσελίδα: www.gic.com.cy
 

Δειτε Επισης

G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
EUROLIFE
AMERICAN HELLENIC HULL INSURANCE COMPANY LTD
ROYAL CROWN
METLIFE EUROPE D.A.C.
AIG EUROPE S.A.
CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
CNP CYPRIALIFE
ΟΜΙΛΟΣ CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS
ΥΔΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ