ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΣ KAI ΥΙΟΙ ΛΤΔ

Η εταιρεία μας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1976 ως εισαγωγέας δαπέδων και ψευδοροφών. Λίγο αργότερα εντάξαμε στην γκάμα μας επενδύσεις και ταπετσαρίες τοίχων, υφάσματα για κουρτίνες, διακοσμητικές κορνίζες και άλλα συναφή είδη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εκπαιδεύσαμε τεχνικό προσωπικό και αρχίσαμε τις κατασκευές από γυψοσανίδα, ένα υλικό σχετικά πρωτόγνωρο για την τότε εποχή.

Στην πορεία του χρόνου χωρίσαμε την εταιρεία σε δυο τμήματα, το retail και το contract. Μεταφέραμε τον εκθεσιακό χώρο, γραφεία και αποθήκη κάτω από την ίδια στέγη στη Βιομηχανική Αγίου Αθανασίου και συνεχίσαμε να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας. Σήμερα, εκτός των σταθερών προϊόντων, εξειδικευόμαστε περισσότερο σε αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά υλικά, όπως εξωτερικές επενδύσεις κτιρίων, ακουστικά υλικά, επαγγελματικά δάπεδα, μέχρι και street furniture.Όλα μας τα προϊόντα εντάσσονται σε έξι βασικές κατηγορίες, δάπεδα - floorings, ψευδοροφές - ceilings, διαχωριστικά - partitions, επενδύσεις τοίχων - wall coverings, εξωτερικές επενδύσεις - claddings και καινοτόμα προϊόντα - innovative products.

Προυποθέσεις ποιότητας
Για την εισαγωγή και προώθηση των προϊόντων μας έχουμε συνεργασίες και αποκλειστικότητες με σημαντικά ευρωπαϊκά εργοστάσια. Μελετούμε συνεχώς την αγορά και προσπαθούμε να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες της.Κάποια από τα προϊόντα μας ξεχωρίζουν γιατί είναι πρωτοπόρα, άλλα είναι πολυβραβευμένα και άλλα διαθέτουν ιδιαίτερο design, στοιχεία στα οποία δίνουμε επίσης ιδιαίτερη σημασία. Όπως προανάφερα, εστιάζουμε πιο πολύ στο κομμάτι της ποιότητας και φροντίζουμε να τη διατηρούμε, γιατί ήταν και είναι πάντα ο κορμός της ιστορίας μας.Την ίδια σημασία δίνουμε και στην εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού, γιατί όλα τα υλικά μας χρειάζονται την ανάλογη εφαρμογή για να αναδεικνύονται σωστά.
 
43 χρόνια στην αγορά

Η εταιρεία έχει κλείσει ήδη τα 43 της χρόνια και διοικητικά βρίσκεται στη δεύτερη γενιά. Το τετράπτυχο «Ποιότητα - Αξία - Εξυπηρέτηση - Δέσμευση» εξακολουθεί να υφίσταται κι αυτός είναι ο καθημερινός στόχος του προσωπικού μας,  για το οποίο είμαστε και πολύ περήφανοι. Οι πελάτες και τα έργα μας είναι η πραγματική μας απόδειξη.
 
Κινήσεις ανάκαμψης
Η σημερινή εικόνα του κατασκευαστικού κλάδου είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από εκείνη του 2011-2012, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Έχουν ανοίξει μεγάλα έργα, αλλά η Κύπρος και οι κυπριακές εταιρείες του ευρύτερου κλάδου, όπως μελετητές, προμηθευτές, κατασκευαστές και άλλοι, δεν μπορούν να αναπτυχθούν μόνο μέσα από μεγάλες αναπτύξεις. Για να ανέβει ο κλάδος γενικότερα και να επιβιώσει χρειαζόμαστε πολλά μικρομεσαία έργα, που θα δώσουν την ευκαιρία σε κάθε λογής εταιρεία ή εργατικό προσωπικό να δουλέψει. Τα μικρομεσαία έργα δίνουν περισσότερη ώθηση στην αγορά, επειδή απασχολούν περισσότερο κόσμο και δίνουν δουλειά σε προμηθευτές και υπεργολάβους που δεν εντάσσονται στα μεγάλα ονόματα του χώρου. Ευτυχώς, αυτή τη στιγμή, ταυτόχρονα με τα μεγάλα έργα αναπτύσσονται και τα μικρομεσαία. Όμως, παρόλο που η εικόνα είναι θετική, για να κερδίσουμε το στοίχημα και να εξασφαλίσουμε τη διαχρονικότητα του κλάδου, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε την αρωγή του κράτους, το οποίο οφείλει να διαφυλάξει τις δύο μεγάλες οικονομικές πηγές των κατασκευών, που είναι ο τουρισμός και οι επενδυτές.
 
Τάσεις βάσει budget
Οι τάσεις της αγοράς ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της κατασκευής, αν είναι σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία, ξενοδοχεία ή άλλα και ανάλογα με το προϊόν. Επηρεάζονται επίσης από τον προϋπολογισμό κάθε έργου. Σίγουρα, τα πιο διαχρονικά προϊόντα είναι αυτά που έχουν χαμηλή ή έστω μια λογική τιμή. Τα εξειδικευμένα υλικά δεν έχουν την ίδια απήχηση, κυρίως λόγω του κόστους. Δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό υπάρχουν προϊόντα και υλικά τα οποία δεν τα συναντούμε εύκολα στην Κύπρο για το λόγο αυτό. Δυστυχώς δεν έχουμε μεγάλη αγορά. Παρόλα αυτά είμαστε ικανοποιημένοι που σιγά σιγά οι μελετητές των έργων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα ή πιο ακριβά υλικά και μπορούμε να προωθούμε τις καινοτομίες μας. Ανάμεσα σε αυτά σημειώνουμε προϊόντα για δάπεδα και τοίχους που έχουν ιδιαίτερο design. Επίσης, τα συνθετικά υλικά είναι πιο διαδεδομένα σήμερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της ελάχιστης έως καθόλου συντήρησής τους και λόγω της μεγαλύτερης αντοχής τους στον χρόνο.
 
Τα έργα
Για εμάς κάθε έργο είναι σημαντικό ανεξάρτητα από τον όγκο του. Αυτός ήταν ένας κανόνας που ανέκαθεν ακολουθούσαμε και που μας έχει βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν όντως έργα πιο γνωστά στο κοινό γιατί είτε διαφημίζονται περισσότερο είτε συγκαταλέγονται στην κατηγορία landmarks. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε δουλέψει σε πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία, σε εμπορικά και γραφειακά κτίρια, όπως και σε οικιστικά συγκροτήματα. Εάν πρέπει να δώσουμε ένα παράδειγμα, το Medochemie Pegasus, που θα είναι τα νέα γραφεία της μεγαλύτερης εταιρείας στην Κύπρο, Medochemie, είναι ένα έργο μεγάλο και πολύ ιδιαίτερο λόγω της πολυπλοκότητας του σχεδιασμού και των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί.
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Ιαπέτου 32, Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου, 4101, Λεμεσός

Τηλέφωνο: 77771122
Φαξ: 25 811 321
E-mail: info@countouros.com
Ιστοσελίδα: www.countouros.com
Facebook: Countouros
Instagram: countouros
 

 

 

 

Δειτε Επισης

UNIPLANT LTD
REDMAX TECHNOLOGIES LTD
PGS ELECTRICAL SUPPLIES LTD
MUSKITA ALUMINIUM INDUSTRIES
MEGA STEEL CY BY D. NICOLAOU TRADING CO. LTD
INNTENET
IACOVOU GROUP - ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ
EUROBLINDS
DALIKO
CK COMFORT WINDOW PLUS LTD