powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108

Η προστασία των παιδιών περνά στην κορυφή της ψηφιακής ατζέντας: Υπουργοί, ακαδημαϊκοί και διεθνείς αξιωματούχοι συζητούν τις προκλήσεις της νέας εποχής

Η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής και θα βρεθεί στο επίκεντρο ειδικής υπουργικής συζήτησης στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Shaping the Next Digital Frontier», που πραγματοποιείται στις 17 και 18 Ιουνίου στη Λευκωσία.

Το Ministerial Panel Discussion με τίτλο «Protection of Minors in the Digital Age» θα φέρει στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της διεθνούς διπλωματίας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις προκλήσεις που δημιουργούν οι ψηφιακές πλατφόρμες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι νέες τεχνολογίες για τα παιδιά και τους εφήβους.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Νικόδημος Δαμιανού, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ Δρ. Μιχάλης Συριβιανός και η Ύπατη Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο Emily Pugin.

Η συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο αρχισυντάκτης του InBusinessNews portal, Γιώργος Αγκαστινιώτης, αναμένεται να εξετάσει ζητήματα όπως η ασφαλής πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο, η ψηφιακή παιδεία, η αντιμετώπιση επιβλαβούς περιεχομένου και ο ρόλος των κυβερνήσεων, της εκπαίδευσης και της τεχνολογικής βιομηχανίας στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος για τις νεότερες γενιές.

Σε μια περίοδο όπου η τεχνητή νοημοσύνη και οι ψηφιακές πλατφόρμες εξελίσσονται με πρωτοφανείς ρυθμούς, η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη διαμόρφωση πολιτικών που θα διασφαλίζουν τόσο την καινοτομία όσο και την προστασία των παιδιών.

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;