powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108

Στα €2,07 δισ. η χρηματιστηριακή αξία του ΧΑΚ στο τέλος Σεπτεμβρίου

Στα €2,07 δισεκατομμύρια ανήλθε στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 η αξία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (μετοχές), από €2,06 δισ. στο τέλος Αυγούστου.  

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την μηνιαία ανασκόπηση του ΧΑΚ, η συνολική χρηματιστηριακή αξία της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης και της Αγοράς Χρεογράφων, έφθασε στα €3,52 δισ. από € 3,49 δισ. που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,76%.

Με βάση τα στοιχεία του μήνα η Κύρια Αγορά αποτελεί το 34,76% της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας, η Εναλλακτική Αγορά το 22,38%, η Αγορά Επιτήρησης το 1,58% και η Αγορά Χρεογράφων το 41,28%.

Κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 2022, ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 73,71 μονάδες, παρουσιάζοντας σχετική άνοδο της τάξης του 1,11%, η οποία συνοδεύτηκε με αύξηση στο συνολικό όγκο συναλλαγών κατά 17,64%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών του μήνα ανήλθε στα €4,93 εκ. με το μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών να βρίσκεται στα €0,22 εκατομμύρια.

Το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού όγκου συναλλαγών του μήνα που πέρασε, συγκεντρώθηκε στον τομέα Χρηματοοικονομικά εταιρειών με ποσοστό 61,10%. Οι τίτλοι μετοχών στους οποίους επικεντρώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό του μηνιαίου όγκου συναλλαγών ήταν οι μετοχές της «Bank of Cyprus Holdings Plc» και οι μετοχές της «Logicom Public Ltd», με ποσοστό 49,64% και 8,39% αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ