Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Latest Developments in Insurance Law»

Στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο «Inset by Map Hotel», το δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Latest Developments in Insurance Law», το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλιστικού Δικαίου της Harris Kyriakides.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν έντονα τον χώρο του ασφαλιστικού δικαίου, με έμφαση σε θέματα επικαιρότητας και στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Ομιλητές ήταν ο Νικόλας Κυριακίδης, Partner και επικεφαλής του Τμήματος Ασφαλιστικού Δικαίου, οι Χρίστος Ραουνάς και Σταύρη Κοσιάρη, Associates του Τμήματος, καθώς και η Δέσποινα Θεοφάνους και η Ιωάννα Θεοδοσοπούλου, Trainee Associates του Τμήματος Ασφαλιστικού Δικαίου. Επιπλέον, συμμετείχε και ο Ιωάννης Θεοδοσίου από την εταιρεία E.N.MANOS (CYPRUS) LTD.

ΗΚ4

Στον χαιρετισμό του, ο Νικόλας Κυριακίδης τόνισε πως το σεμινάριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του ασφαλιστικού δικαίου και συναφών θεμάτων.

Επισήμανε επίσης ότι η Harris Kyriakides επενδύει σταθερά στην ενημέρωση και τη γνώση, με βασικό στόχο να παρέχει υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικές νομικές υπηρεσίες, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με τους συνεργάτες της.

Στην παρουσίασή τους, οι Χρίστος Ραουνάς και Δέσποινα Θεοφάνους, παρουσίασαν τις πρόσφατες εξελίξεις σε υποθέσεις επαγγελματικής αμέλειας, εστιάζοντας στη διαμόρφωση του αδικήματος μέσα από ποικίλες πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις.

Αναλύθηκε ο συλλογισμός του δικαστηρίου σε τέτοιου είδους υποθέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στα κύρια σημεία που εξετάζονται και αξιολογούνται.

Στη συνέχεια, η Σταύρη Κοσιάρη και η Ιωάννα Θεοδοσοπούλου παρουσίασαν το δικαίωμα των ασφαλιστικών εταιρειών για αγωγές ανακτήσεων και το γραμμάτιο συνήθους τύπου.

Παρουσιάστηκε συγκριτική ανάλυση σχετικών υποθέσεων και σχολιάστηκαν τα κριτήρια που θέτει η νομολογία όσον αφορά τη δυνατότητα ανακτήσεων.

ΗΚ5

Επιπλέον, συζητήθηκε η σύγχυση που έχει προκληθεί γύρω από το ζήτημα αυτό και η λύση που μπορεί να δοθεί μέσω του γραμματίου συνήθους τύπου, με αναλυτική παρουσίαση του τι συνιστά το γραμμάτιο αυτό και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Νικόλα Κυριακίδη, επικεντρώθηκε στη δυνατότητα επιβολής κοινού εμπειρογνώμονα βάσει των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας.

Αναλύθηκαν, η φιλοσοφία της συγκεκριμένης πρόνοιας, οι περιπτώσεις στις οποίες ενδείκνυται και θα πρέπει να αποτελούν τον κανόνα για την επιβολή κοινού εμπειρογνώμονα, ο ρόλος του δικαστηρίου στη διαχείριση του ζητήματος και η προσέγγιση που υιοθετούν τα αγγλικά δικαστήρια.

Τέλος, ο Ιωάννης Θεοδοσίου από την εταιρεία E.N.MANOS (CYPRUS) LTD παρουσίασε ζητήματα σχετικά με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες ενός πραγματογνώμονα, δίνοντας έμφαση στις βασικές παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση μιας υπόθεσης.

Αναφέρθηκε στη μεθοδολογία που ακολουθεί για να καταλήξει σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα, καθώς και στη δομή και το περιεχόμενο μιας αξιόπιστης έκθεσης πραγματογνωμοσύνης.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της ακρίβειας και της αντικειμενικότητας στην εκπόνηση της έκθεσης.

ΗΚ67

Δειτε Επισης

ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Harris Kyriakides: Τα νέα νομικά δεδομένα για τις τράπεζες
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Latest Developments in Insurance Law»
Ανδρέας Αρτεμίου: Στο επίκεντρο της στρατηγικής του University of Limassol η τεχνητή νοημοσύνη