Σπύρος Καπράλος: Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές η προσφορά του Κίκη Λαζαρίδη

«Έχεις πει ότι θα ήθελες η ιστορία να γράψει για σένα πως προσέφερες ανιδιοτελώς σε τομείς καταλυτικούς για την κοινωνία και ότι έδωσες καλύτερες ευκαιρίες στους νέους. Να είσαι σίγουρος ότι τα κατάφερες». Με αυτά τα λόγια και σε κλίμα συγκίνησης και ειλικρινούς σεβασμού, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), Σπύρος Καπράλος, απηύθυνε χαιρετισμό στο Gala Dinner προς τιμή του Κίκη Λαζαρίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Με λόγια προσωπικά, αλλά και θεσμικά, τίμησε έναν άνθρωπο που – όπως χαρακτηριστικά δήλωσε – «έδωσε στον κυπριακό αθλητισμό πνοή, υπόσταση και ευρεία αναγνώριση».

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε με θαυμασμό στην πολυδιάστατη πορεία του Κίκη Λαζαρίδη: από την οικονομία μέχρι τον αθλητισμό, από την κοινωνική του δράση μέχρι την θεσμική εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο. Εξήρε τον ρόλο του στη διασύνδεση των οικονομιών Ελλάδας και Κύπρου, τη μετεξέλιξη της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά κυρίως τη στρατηγική του σκέψη που οδήγησε σε θεσμούς όπως η Κυπριακή Ολυμπιακή Ακαδημία και το ίδιο το Ολυμπιακό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε, ο Κίκης Λαζαρίδης άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα όχι μόνο ως ηγετική μορφή του κυπριακού αθλητισμού, αλλά και ως στέλεχος διεθνών οργανισμών, όπως η EOC και η ΔΕΜΑ. Η συμμετοχή του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η καθοδήγηση αθλητών, η ενίσχυση του ρόλου της Κύπρου στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη, αλλά και η έμπρακτη στήριξή του στις Ολυμπιακές αξίες τον καθιστούν – κατά τον κ. Καπράλο – υπόδειγμα διορατικότητας, μεθοδικότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της EOE στάθηκε και στη νέα εποχή του Ολυμπιακού Κινήματος: μια εποχή που προτάσσει αξίες όπως η ενότητα, η αλληλεγγύη, η ισότιμη συμμετοχή και η περιβαλλοντική συνείδηση. Όπως σημείωσε, η μετάβαση αυτή επιβεβαιώθηκε και με την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στη ΔΟΕ, με την εκλογή της Kirsty Coventry – της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Ο Ολυμπισμός ανανεώνεται και εξελίσσεται, δίνοντας σκοπό στις νεότερες γενιές», δήλωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο Κίκης Λαζαρίδης θα ένιωθε περήφανος για αυτή την πορεία.

Κλείνοντας, απευθύνθηκε προσωπικά στον τιμώμενο: «Έχεις πει ότι θα ήθελες η ιστορία να γράψει για σένα πως προσέφερες ανιδιοτελώς σε τομείς καταλυτικούς για την κοινωνία και ότι έδωσες καλύτερες ευκαιρίες στους νέους. Να είσαι σίγουρος ότι τα κατάφερες. Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Δειτε Επισης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Υπουργείο Εξωτερικών και Ίδρυμα «Ελπίδα»-Τι προβλέπει
Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
Σπύρος Καπράλος: Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές η προσφορά του Κίκη Λαζαρίδη
Δέσμευση Πολιτείας για συνέχιση έργου Κίκη Λαζαρίδη-«Ταύτιση με τη στρατηγική ενίσχυσης του αθλητισμού»
Γ. Χρυσοστόμου: Σπίτι του Κίκη Λαζαρίδη το Ολυμπιακό Μέγαρο-«O χρόνος επιβεβαίωσε και δικαίωσε τη δράση του»
Επιδεινώθηκε η διεθνής επενδυτική θέση της Κύπρου το πρώτο τρίμηνο
Παρουσίαση του βιβλίου «Το Πειθαρχικό Δίκαιο στην Κύπρο: Δίκαιο και Πρακτική»του Νίκου Παπαευσταθίου και της Στέλλας Μαξούτη
Μεγάλη οικονομική και αγωνιστική στήριξη στην ΑΕΛ από τις πρωτοβουλίες A. Budzinski
Η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου στο Inspire 2025: Εκεί που η στρατηγική αλλάζει το παιχνίδι