powered by

Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκήρυξε σήμερα δημόσιο διαγωνισμό για το σχέδιο των μελλοντικών τραπεζογραμματίων ευρώ, κάνοντας το επόμενο βήμα στη διαδικασία επανασχεδιασμού των τραπεζογραμματίων ευρώ.

Ο διαγωνισμός σχεδίου, ο οποίος απευθύνεται σε γραφίστες που κατοικούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι να εντοπιστούν οι καλύτερες σχεδιαστικές προτάσεις για τα μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει ήδη επιλέξει δύο πιθανά θέματα για τα μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ κατόπιν διαβούλευσης με εμπειρογνώμονες και με το κοινό.

Αυτά είναι: «Ευρωπαϊκός πολιτισμός», που εστιάζει σε κοινούς πολιτιστικούς χώρους και σε σημαντικούς Ευρωπαίους, και «Ποταμοί και πτηνά», που εστιάζει στην ανθεκτικότητα και την πολυμορφία των φυσικών οικοσυστημάτων της Ευρώπης.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό παρέχονται στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ ή στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δειτε Επισης

Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Ελληνικές τράπεζες: Τι θα καταγράψει το δεύτερο τρίμηνο-Πιθανές προβλέψεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
Στράφηκαν για τα καλά στο online banking οι Κύπριοι-Ολοένα αυξανόμενη η χρήση της ψηφιακής τραπεζικής
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Πανέττα (ΕΚΤ): Περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια εάν η αδύναμη ανάπτυξη επηρεάσει τις τιμές
Μείωση καταθετικών επιτοκίων για νοικοκυριά/επιχειρήσεις, αύξηση στα στεγαστικά
Επιστρέφει και χαρίζει μοναδικές εμπειρίες κάθε μήνα το Alpha Spend & Win της Alpha Bank Κύπρου
Ανασκόπηση προόδου της πορείας εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό