powered by

Κ. Ιωάννου: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο-Στοχευμένες δράσεις για ανάπτυξη της Δερύνειας

Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στηρίζει με δράσεις που υλοποιούνται από διάφορα Υπουργεία τον αγροτικό κόσμο και τους κατοίκους που επιλέγουν να παραμείνουν στις ακριτικές περιοχές, κρατώντας τις ζωντανές, παρά τις αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της πατρίδας μας, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε χαιρετισμό του στο 14ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Αναγέννησης Δερύνειας, ο Υπουργός ανέφερε ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ «έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και της Κύπρου ευρύτερα. Ιδιαίτερα φέτος η διοργάνωση του Φεστιβάλ αποκτά μεγαλύτερη σημασία, δεδομένων των αλλαγών στον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είπε, και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας διατηρούν τις εκδηλώσεις αυτές, παραμένοντας συνεπείς στην προβολή των ξεχωριστών πολιτιστικών χαρακτηριστικών τους».

Είναι επίσης σημαντικό, συνέχισε «ότι, μέσα από το Φεστιβάλ, οι παραγωγοί φράουλας της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την ποιότητα της δερυνειώτικης φράουλας, η καλλιέργεια της οποίας έχει μεγάλη συμβολή στην τοπική οικονομία». Την ίδια ώρα, είπε, το Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, «εκτός από γιορτή γεύσης και παράδοσης, είναι μια ευκαιρία για συναπάντημα και ψυχαγωγία των επισκεπτών του, ντόπιων και ξένων».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στηρίζει με δράσεις που υλοποιούνται από διάφορα Υπουργεία τον αγροτικό κόσμο και τους κατοίκους που επιλέγουν να παραμείνουν στις ακριτικές περιοχές, κρατώντας τις ζωντανές, παρά τις αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της πατρίδας μας».

Ειδικότερα, συνέχισε, «το Υπουργείο Εσωτερικών στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ακριτικές περιοχές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προσπάθεια των Τοπικών Αρχών να τις αναβαθμίσουν και να τις ενισχύσουν». Σε αυτό το πλαίσιο, η Δερύνεια εντάσσεται στο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, στην κατηγορία «ακριτικές περιοχές», πρόσθεσε.

Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση, το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από πολίτες, για να εγκατασταθούν στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι σήμερα, συνολική χορηγία που φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, έχει παραχωρηθεί σε 248 δικαιούχους που επέλεξαν να στεγάσουν τις οικογένειές τους στη Δερύνεια», είπε ο κ. Ιωάννου.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε πως «οι στόχοι για βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας είναι κοινοί και για αυτό, ως Κυβέρνηση, στηρίζουμε τις στοχευμένες δράσεις» που προωθούνται για να κρατηθεί η περιοχή «σε πορεία ανάπτυξης και προόδου».

Αφού συνεχάρη το Δημοτικό Διαμέρισμα Δερύνειας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ φράουλας, ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «πρωτίστως αξίζουν συγχαρητήρια στους παραγωγούς, στους κατοίκους και στους εθελοντές που εργάστηκαν με αγάπη και μεράκι, για την όμορφη αυτή βραδιά».

Δειτε Επισης

Μοναδικές ευκαιρίες σε μεζονέτες στην Πάφο και στην Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Ισχυρές επιδόσεις στη κτηματαγορά το 1ο εξάμηνο του 2025-H αξία των μεταβιβάσεων και τα πωλητήρια έγγραφα
Νέα μεικτή ανάπτυξη €80 εκατ. στη Λεμεσό από SolidVes-Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα
Σε σταθερά ανοδική τροχιά τα ακίνητα-Οι πωλήσεις σε κάθε πόλη και οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Στα €3.592,6 εκατομμύρια οι νέες κατασκευές το 2023-Η αξία παραγωγής στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα
Η ακτινογραφία της ενοικίασης διαμερισμάτων στην Κύπρο...Η διαθεσιμότητα και τα ενοίκια σε κάθε επαρχία
Fabretti Constructions: Ο νικητής της φιλανθρωπικής κλήρωσης για ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Metochi Estate
BidX1: Τελευταία ευκαιρία για αγορά αυτό το καλοκαίρι-Δημοπρασία στις 30 Ιουλίου
Γ. Μισιρλής: Πολλαπλές επιπτώσεις από τυχόν απαγορεύσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις-Αναγκαία η ρύθμιση
Σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο ευρωπαϊκό σχέδιο για την προσιτή στέγαση-Απόψεις ζητά η Κομισιόν