Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία φαγητού, καθώς το εστιατόριο υιοθέτησε πρόσφατα τη τεχνική ψησίματος αποκλειστικά στα κάρβουνα.

Το άρωμα από το κάρβουνο ήταν το πρώτο που μας καλωσόρισε, προϊδεάζοντάς μας για την αυθεντική ελληνική εμπειρία που θα ακολουθούσε.
Από την εντυπωσιακή βιτρίνα κρεατικών στην είσοδο, όπου ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το κομμάτι της προτίμησής του, μέχρι τα αρώματα που πλημμύριζαν τον χώρο, κάθε λεπτομέρεια είχε επιμεληθεί λεπτομερώς ώστε να δημιουργεί την αίσθηση μιας αυθεντικής ταβέρνας στην καρδιά της Ελλάδας.

Απολαύσαμε μια πεντανόστιμη σαλάτα Ντάκος Κρήτης, φτιαγμένη με κρίθινο παξιμάδι, ντομάτα, φέτα, ελιές και ελαιόλαδο, μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί που κατέφθασε ζεστό στο τραπέζι.

Η εμπειρία συνεχίστηκε με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως παστουρμαλί, τηγανιά Αγιορείτικη, και το διάσημο μπουγιουρντί – ένα καυτό μείγμα από λιωμένα τυριά και πικάντικες πιπεριές που έλιωνε στο στόμα.

Τα κυρίως πιάτα ψημένα στα κάρβουνα μας εντυπωσίασαν: ζουμερές χοιρινές μπριζόλες, μοσχαρίσιο συκώτι, σπιτικές σεφταλιές και χωριάτικα λουκάνικα – όλα με εκείνη τη χαρακτηριστική γεύση του ξύλου και της φλόγας. Ξεχωρίσαμε επίσης το χταπόδι και το καλαμάρι στα κάρβουνα, καθώς και το θαυμάσιο κριθαρότο με θαλασσινά, που συνδύαζε γεύσεις από τη θάλασσα με την αγκαλιά της ελληνικής παράδοσης.

Σύμφωνα με τον κο. Βασίλη Ματθαίου, Γενικό Διευθυντή Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Louis Hotels, τα αγαπημένα πιάτα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για όσους επιλέγουν το εστιατόριο για τις επαγγελματικές τους συναντήσεις είναι τα μεζεδάκια και τα κυρίως πιάτα στα κάρβουνα.
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη λειτουργεί καθημερινά από τις 12:30 έως τις 23:00, και τις Κυριακές από τις 12:00 έως τις 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα toellinikocy.com ή τηλεφωνήστε στο 77778300.