powered by

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Μεταρρυθμίσεις για ανθεκτική οικονομία, να αξιοποιήσουμε τις θετικές εξελίξεις

Την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι «θετικές οικονομικές εξελίξεις και να εφαρμόσουμε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική οικονομία, με μεγάλες μελλοντικές δυνατότητες και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», εκφράζει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων.

Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων αναφέρει ότι απαιτούνται «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε ζωτικούς τομείς, σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα για να επέλθει η αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς επίσης απλοποίηση της νομοθεσίας και των κανονισμών, ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και μείωση της γραφειοκρατίας».

Αναφερόμενος σε εισηγήσεις που έχει καταθέσει, ο Σύνδεσμός αναφέρει ότι σε συνδυασμό με την αναγκαία διασφάλιση των πόρων για την παροχή μέτρων βοήθειας και ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, θα πρέπει «να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας νέας φορολογικής αμνηστίας στα πρότυπα εκείνης που έγινε με επιτυχία στο παρελθόν».

Επιπλέον, αναφέρεται στην ανάγκη «να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να προπληρώσουν μέρος ή το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων προς το κράτος άμεσα για το επόμενο έτος, με έκπτωση 20%».

«Η ρύθμιση αυτή θα μπορεί να ισχύει και για τα επόμενα 3 χρόνια, με σταδιακή μείωση του ποσοστού της έκπτωσης», προσθέτει.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων αναφέρει ότι για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο θα στοχεύει στις αυξημένες επενδύσεις, την ενισχυμένη διεθνή ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα της οικονομίας, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, «χρειάζεται απαραιτήτως η στρατηγική σύμπλευση και ο συντονισμός μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων».

Δειτε Επισης

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Μεταρρυθμίσεις για ανθεκτική οικονομία, να αξιοποιήσουμε τις θετικές εξελίξεις
Απεμπλοκή από το αδιέξοδο για 9.497 εγκλωβισμένους αγοραστές-Χαιρετίζει το ΥΠΕΣ την ψήφιση νόμου
Νέο γήπεδο 5.000 θεατών στον χώρο του Μακαρείου Σταδίου και πλάνο αναβάθμισης του «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο
Έλλειψη προσωπικού και οι προκλήσεις του κατασκευαστικού τομέα σε συνάντηση ΟΣΕΟΚ με Γιάννη Παναγιώτου
Θετικός εκ πρώτης όψεως για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης ο Κ. Ιωάννου
Μελετούν τις παραμέτρους για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Επιπλέον προτάσεις για ενίσχυση στεγαστικής πολιτικής κατέθεσε στον ΠτΔ ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Landbank Analytics: Οι μέσες τιμές καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του 2025
The Landmark Towers: Στην El Greco η εσωτερική διαμόρφωση σε πόρτες, παράθυρα και κουζίνες
Στ. Καραμοντάνης: Σταθερά στην πρώτη γραμμή της αφαλάτωσης ο όμιλος Caramondani-Πλάνα επέκτασης στην Αλγερία