Powered by

Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας τόνισε ο Γ. Παναγιώτου σε διεθνές φόρουμ

Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς κοινωνικής συνεργασίας για την διασφάλιση της δίκαιης και ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης που αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, κατά τη συμμετοχή του ως ομιλητής στις εργασίες του Δεύτερου Ετήσιου Φόρουμ του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, με αντικείμενο την δίκαιη μετάβαση στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών αλλαγών και των τεχνολογικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Παναγιώτου αναφέρθηκε ενδεικτικά στην θετική πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας που αντανακλά στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ως αποτέλεσμα της απαραίτητης βούλησης για την εφαρμογή ανθρωποκεντρικής πολιτικής και ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, των εργαζομένων, των εργοδοτών και της πολιτείας.

Οπως αναφέρεται, παράλληλα με τις εργασίες της Ολομέλειας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ολοκλήρωσε σειρά διμερών επαφών με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, με ομολόγους του Υπουργούς Εργασίας και εξειδικευμένους τεχνοκράτες για εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας Gilbert F. Houngbo, με την επικεφαλής του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Κοινωνική Δικαιοσύνη Sana de Courceles, με τον Υπουργό Εργασιακών Δικαιωμάτων και Ανταγωνιστικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου Justin Madders, με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικού Διαλόγου της Μάλτας Andy Ellul, με τον Διευθυντή Αναλογιστικών Υπηρεσιών Andre Picard και την Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας Shahra Razavi.

Προστίθεται ότι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συμπερίληψη της προώθησης της κοινωνικής  δικαιοσύνης στις προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός ανέφερε ότι η διαμόρφωση πολιτικών με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και προς την κατεύθυνση αυτή διαμορφώνεται στοχευμένη αναπτυξιακή πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, ενώ παράλληλα προωθούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμφωνίες για την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από τον κοινωνικό διάλογο σε θεσμικό επίπεδο.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους