powered by

Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου-Όφελος για 90.000 δανειολήπτες

Η Ελληνική Τράπεζα, μέλος του Ομίλου Eurobank, ανακοινώνει τη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0.33% σε 1.42% από 1.75%, με ισχύ από 16 Μαΐου 2025.

Η μείωση επηρεάζει θετικά την πλειοψηφία των δανειοληπτών της Τράπεζας και συγκεκριμένα πάνω από 90.000 δανειολήπτες.

Αυτή η εξέλιξη συμβάλλει έμπρακτα στην καλύτερη διαχείριση του κόστους δανεισμού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι, ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για μείωση των βασικών της επιτοκίων, η Ελληνική Τράπεζα προχώρησε ήδη σε μείωση των επιτοκίων αναφοράς, σε δάνεια που συνδέονται με τα επιτόκια της ΕΚΤ από 2,65% σε 2,40% με ισχύ τις 23 Απριλίου 2025. Λόγω της μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ, μειώσεις σημειώνονται και στα επιτόκια των δανείων που είναι συνδεδεμένα με τα διατραπεζικά επιτόκια Euribor.

Ως αποτέλεσμα, περίπου 6.000 δανειολήπτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, τα δάνεια των οποίων συνδέονται με το Βασικό Επιτόκιο της ΕΚΤ και το Euribor, έχουν ήδη ευνοηθεί λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης.

Η Ελληνική Τράπεζα, εισέρχεται δυναμικά σε μια νέα εποχή ως μέλος του Ομίλου Eurobank, ενώ παραμένει σταθερά δίπλα στους πελάτες της, στηρίζοντας έμπρακτα την πραγματική οικονομία του τόπου και σχεδιάζοντας ανταγωνιστικές λύσεις για τους πελάτες της, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

Έπαψε να είναι μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου η Caius Capital LLP-Κάτω από το 3% η συμμετοχή της
Το μιντιακό οικοσύστημα της Κύπρου σε νέα…συχνότητα-Οι ηγέτες του χώρου αποτυπώνουν ευκρινώς την εικόνα
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Gen Z: Χάνονται στην οθόνη, ενημερώνονται από το feed-Μεγάλη έρευνα της IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™
Στο 1,5% διατηρεί το ποσοστό αντικυκλικού αποθέματος ασφαλείας η Κεντρική Τράπεζα
Ο τομέας της διαφήμισης και της επικοινωνίας σε πορεία μετεξέλιξης…Πώς κινούνται οι διαφημιστικές εταιρείες στην Κύπρο
Φτωχότερη η ιατρική κοινότητα της Κύπρου…Έφυγε από την ζωή ο γνωστός ορθοπεδικός Νίκος Γ. Ιωάννου(video)
Ε.Ε.: Συμφωνία για τους κανόνες διαχείρισης προβληματικών τραπεζών χωρίς «κούρεμα» καταθέσεων
Tsokkos Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι και αισθητή μείωση ζημιάς από εργασίες